Regija

FNC 5 event donosi i dvoboj teškaša! Ivan Vitasović tražit će treću uzastopnu pobjedu

Ivan Vitasović

 Screenshot (youtube, Megdan)
Megdanov prvak teške kategorije odradit će prvi ovogodišnji nastup

Fight Nation Championship promocija gotovo svakom priredbom ponudi nam seriju mečeva ponajboljih regionalnih boraca, kao i onih najperspektivnijih. Uočljivo je ipak kako borbe teškaša često izostanu i dojam je kako se radi o manjku vrhunskih teškaša koji bi zainteresirali publiku.

Čini se kako su organizatori ipak pronašli dvojicu, a radi se o hrvatsko-finskom obračunu. Ivan Vitasović (8-5-0) obračunat će se s Jussijem Halonenom (8-7-0). Oba borca debitirat će pod okriljem FNC-a, no radi se o iskusnim MMA borcima.

Halonen je borac koji iza sebe 15 profesionalnih nastupa (prema Tapologyju, 14 prema Sherdogu). Osam pobjeda upisao je do sada. Tri puta slavio je nokautom, tri puta ''submissionom'' te po jednom na sudačku odluku i diskvalifikacijom protivnika. Dakle radi se o borcu koji je očito potkovan u svim segmentima MMA-ja, a borio se i s nekoliko nešto poznatijih imena.

Davrbeka Isakova savladao je tehničkim nokautom u prvoj rundi, u jedanaestom mjesecu 2019. godine. Isakov je borac kojeg je Goran Reljić krajem prošle godine savladao nokautom u drugoj rundi, na ACA 133 priredbi. Cezary Kesik također je relativno poznato ime s kojim se susreo Halonen. Finac je krajem 2019. godine nokautiran od prvoj rundi od strane Kesika. Poljskog borca pamtimo iz KSW-a gdje je 2019. godine savladao Aleksandra Ilića, na priredbi u Zagrebu.

Ivan Vitasović s druge strane trenutno je u nizu od dvije pobjede. Nokautom u drugoj rundi, savladao je Maikela Santiestebana početkom 2020. godine, a posljednji nastup odradio je sredinom prošle godine, pod okriljem Megdana. Jednoglasnom odlukom 30-godišnji Ivan pobijedio je Španjolca Josea Daniela Toleda Canellasa. Bio je to meč za prvaka Megdanove teške kategorije. Borac pulskog Trojana ove godine nije još kročio u kavez, no kročit će ovu subotu, u Zaboku.

Publika uvijek voli teškaše i stoga nema sumnje kako će ovaj meč privući veliku pažnju gledatelja.

Linker
19. travanj 2024 02:56