Regija

Joshuin promotor poručuje: ‘Anthony bi se volio boriti protiv Filipa Hrgovića‘

Filip Hrgović
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
Eddie Hearn želi vidjeti našeg Filipa Hrgovića u borbi protiv Top 15 protivnika

Hrvatski boksač Filip Hrgović (13-0-0, 11 KO) sinoć je rutinski došao do nove pobjede u svojoj profesionalnoj karijere te je i dalje neporažen. Crnogorac Marko Radonjić (22-1-0, 22 KO) ušao je u borbu protiv Filipa sa savršenim omjerom koji je govorio kako je nokautirao svakog protivnika u prethodna 22 profesionalna meča. Ipak, ''El Animal'' je osjetno kvalitetniji boksač od svih protivnika s kojima se Radonjić susretao i Filip je bez ikakvih poteškoća došao do pobjede prekidom netom prije početka četvrte runde.

Hrgoviću je ovo bila prva pobjeda od studenog 2020. godine kada je nokautom u petoj rundi savladao Amerikanca Rydella Bookera. Nema sumnje kako je Hrgović izuzetno dobar boksač, no brojni su kritičari koji smatraju da je Filipu vrijeme da se počne obračunavati s najboljim svjetskim borcima jer hrabri Radonjić nažalost nije protivnik koji je dorastao Hrgovićevoj razini. ''El Animal'' nerijetko naglašava kako ima ogromnih problema s pronalaskom protivnika te da se nitko iz Top 15 ne želi boriti s njim. Nešto slično izjavio je i Eddie Hearn, Filipov kopromotor te ujedno i promotor Anthonyja Joshue.

"Bila je to dobra Filipova izvedba, njegov suparnik je bio nekoliko razina ispod njega, a na kraju je ostao bez goriva protiv vrhunskog teškaša. Nitko iz Topa 15 se nije želio boriti protiv Filipa Hrgovića i to dovoljno govori. Kalle i ekipa odradili su sjajan posao i dogovorili sve ovo u dva i pol, tri tjedna. Filip se želi boriti i mora se opet boriti ove godine. Jedino što moramo paziti je da ne propusti svoje prilike dok je u najboljim godinama, a to je sada", izjavio je Hearn.

Kako je Eddie Hearn usko povezan s Anthonyjem Joshuom, tako reporter nije propustio priliku da ga upita po pitanju borbe između Joshue i Hrgovića. Promotor tvrdi kako interes sjajnog britanskog boksača postoji.

"Da, bila bi to megaborba. Rekao sam Kalleu (Sauerlandu) ranije. Anthony bi se volio boriti protiv Filipa Hrgovića, piše mu...Ali zbilja se nadam da će se neki od top 15 boraca boriti protiv Filipa, bio to Andy Ruiz, Luis Ortiz ili netko drugi. Moramo i vidjeti kako bi Filip izgledao u defenzivi, ali ne želimo s time čekati predugo. Nije to Filipova krivica niti naša krivica nego netko jednostavno mora istupiti", objasnio je Hearn.

Newsletter

Prijavite se na Fight Site newsletter i ne propustite zanimljive priče!

Linker
18. svibanj 2022 12:15