Regija

Jurišić se ispričao tjedan dana nakon incidenta: ‘Nisam reagirao kao profesionalac‘

Uroš Jurišić i Shamil Musaev
 screenshot (YouTube, KSW)
Tjedan dana nakon poraza od Shamila Musaeva, Uroš Jurišić u pomirljivom se tonu obratio javnosti

KSW 58 priredba održana je prošlog vikenda, a obilježila ju je borba Shamila Musaeva i Uroša Jurišića, odnosno nepoželjne scene kakvima samo nakon nje svjedočili. Još nekoliko dana nakon priredbe, s obje strane dolazile su poruke u agresivnom tonu, a sve se to proširilo na one koji jedne ili druge podržavaju. Dugo na regionalnoj sceni nije bilo ovako napeto, al čini se da se napokon strasti počinju smirivati.

Prva poruka u pomirbenom tonu sad je došla od strane Slovenca, koji je odlučio priznati svoj dio krivnje, dodavši objašnjenje kako su ga preuzele emocije. Svoje obraćanje javnosti objavio je na društvenim mrežama.

"Imam 12 profesionalnih borbi. 11 od njih završilo je pobjedom, respektom i sportskim ponašanjem. Moj cilj je uvijek biti častan čovjek i sportaš. Da bih to postigao, nekad moraš suzdržati svoje osjećaje i biti spreman na različite scenarije. U mojoj su posljednjoj borbi emocije bile na visokoj razini. Morao sam prihvatiti svoj prvi poraz, a jedan od šest ljudi iz kuta mog protivnika je došao i unio mi se u lice uz provokativne gestikulacije. Kao profesionalni sportaš, trebao sam odgovoriti časno i profesionalno, a ne odgurnuti njegovu ruku. Moj posao je uvijek držati samokontrolu, a tim potezom u tome nisam uspio. Iskreno se ispričavam MMA svijetu, posebno mladim sportašima koji slijede moj put, kao i fanovima. Volim svoj posao, volim svoj sport i dat ću sve od sebe da od sada uvijek ostanem striktno profesionalan i da nikad ne ponovim ovu pogrešku. Nadam se da ću s vremenom dobiti priliku za revanš, gdje ćemo obojica moći ispraviti ono što smo napravili i završiti sve kao dva prava sportaša. Za mlade sportaše, poruka da nauče na tuđim greškama i da zadrže što više poštovanja u ovom sportu. Jer on mora biti takav, respektabilan, častan i najbolji", napisao je Jurišić u svojoj objavi.

Srećom, Musaev i on nisu kažnjeni izbivanjem iz borilišta pa će Jurišić već prvom prilikom moći dogovoriti iduću borbu. Što se tiče revanša, to će biti odluka KSW-a, ali vrijedi se prisjetiti kako je Musaev u ovu borbu uskočio iz lake kategorije, gdje je već bilo planirano da se bori za KSW titulu. Nakon ove pobjede svoj je status izazivača vjerojatno potvrdio i sigurno će mu itekako privlačna opcija biti napasti pojas.

Jurušić ispred sebe ima dobrih opcija, budući da KSW ima kvalitetno ispunjen roster velter kategorije. No, ipak ne toliko širok da već s dvije pobjede Slovenac ne bi mogao biti među kandidatima za napad na titulu. Sve ovisi protiv koga će se boriti i kakav će dojam ostaviti.

Linker
18. travanj 2024 21:05