Regija

Jurišiću oduzet Titan FC pojas: 'Vjerovali smo u njega i dali mu previše šansi...'

Uroš Jurišić
 Instagram
Neporaženi slovenski borac Uroš Jurišić (10-0) više nije prvak Titan FC-a. Direktor te američke promocije je potvrdio da su Slovencu uzeli pojas jer je ponovno morao odustati od nastupa u glavnoj borbi priredbe u Dominikanskoj Republici, koji je bio zakazan za 19. listopada.

Podsjetimo kako se bivši član American Top Teama trebao sudariti s Michaelom Gravesom, nekadašnjim članom UFC-ovog rostera. No, ispriječili su se ponovno zdravstveni problemi, a američka promocija to nije htjela tolerirati.

"Nažalost Uroš Jurišić se morao povući iz već zakazanog glavnog meča večeri na priredbi u Dominikanskoj Republici, koji je za ulog imao njegovu titulu. Razlozi su medicinski. Uroš je hospitaliziran dva puta tijekom posljednjih mjesec dana, a razlozi su utjecali na to da ne može nastupiti. Dali smo mu i više nego dovoljno prilika da brani svoj pojas, ali nažalost radi serije problema sa zadravljem, kao i radi meča koji je bez naše dozvole odradio izvan promocije, nije to učinio više od godinu i pol dana", izjavio je direktor Titan FC-a Lex McMahon za portal MMANews te je dodao da su mu radi svega navedenog oduzeli pojas u velter kategoriji.

"Unatoč tome što smo razgovarali s menadžmentom Jurišića, oni nam nisu otkrili kakve točno zdravstvene probleme on ima, niti su nam dali neki rok kada bi se trebao vratiti. I zato smo mu oduzeli titulu i prekinuli ugovor s njim. Vjerovali smo u Uroša i podupirali ga proteklih nekoliko godina. Da budem iskren, nedavno smo mu čak znatno podignuli honorar u ugovoru. No, ne možemo držati čitavu diviziju zamrznutom i ostaviti Michaela Gravesa u nedoumici."

Umjesto Jurišića, prvak Titan FC-a je njegov nesuđeni protivnik Michael Graves, poznat po tome što je morao napustiti UFC radi zlostavljanja zaručnice.

"Michael Graves je od sada naš ujedinjeni prvak velter kategorije i branit će svoju titulu 19. listopada u Dominikanskoj Republici na Titan FC 57 eventu protiv Kamala Magomedova, jednog od najvećih talenata na svijetu. Magomedov je završio sve svoje protivnike, njih osam do sada, prekidom u prvoj rundi vrlo dominantno", zaključio je čelnik Titan FC-a.

Uroša smo posljednji put u akciji gledali u listopadu prošle godina kada je na W5 priredbi u Sloveniji slavio protiv Shote Gvasalie. U Titan FC-u je ukupno odradio tri meča i ostvario tri pobjede. Nije poznato gdje će nastaviti karijeru, no valja vjerovati da neće nedostajti ponuda za ovog kvalitetnog Slovenca.

Linker
23. travanj 2024 03:34