Regija

Kadestam uoči meča sa Soldićem: ‘Ovoj borbi dajem nula posto šanse da završi sudačkom odlukom!‘

Zebaztian Kadestam

 1 - Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Sjajni švedski nokauter očekuje pravi vatromet u meču protiv ‘‘Robocopa‘‘

Težak zadatak čeka Roberta Soldića ovaj tjedan, točnije u noći s petka na subotu. Ponajbolji hrvatski MMA borac nastupit će na ONE Fight Night 10 eventu, a radi se o ONE-ovom povijesnom eventu, jer prvi put u povijesti organizacije, ONE će održati event na teritoriju SAD-a.

Chatri Sityodtong i ONE-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ morali su pripremiti najbolji mogući ‘‘fight card‘‘ za ovakav event, a Soldić im se savršeno uklapao u planove da se što bolje prikažu američkoj publici. Očekivao se revanš između Soldića i Murada Ramazanova, jer to je definitivno meč koji je imao najviše smisla nakon nes(p)retnog završetka u 12. mjesecu. Ramazanov je tada udario Soldića koljenom u međunožje nakon tri minute borbe, Roberto nije mogao nastaviti i meč je okončan ‘‘no contestom‘‘.

Obojica su iskazali interes za novom borbom, ali ONE Championship se odlučio za Zebaztiana Kadestama (14-7-0, 12 KO) kao novog protivnika našem Robertu Soldiću. Šveđanin nadimka ‘‘Bandit‘‘ bivši je prvak ONE-ove velter kategorije (-84 kg u ONE-u, op.a.), a poznat je kao jedan od najubojitijih nokautera u organizaciji. Kadestam je 12 od ukupno 14 svojih pobjeda upisao nokautom, a samo jednom u karijeri izgubio je na taj način. Bilo je to još 2017. godine u meču protiv Bena Askrena, a Kadestam je tada izgubio tehničkim nokautom nakon što ga je Askren hrvački izdominirao. Ususret nadolazećem meču protiv Soldića, Kadestam se za ONE Championship osvrnuo na Robertove vještine.

‘‘On ima moć i dobar tajming. Njegova lijeva ruka je dobra i on je primarno boksač. Bolji je boksač nego kickboksač, a morat ću dobro paziti što radim kako ne bih završio nokautiran. Vjerujem da imam više trikova u svom rukavu. Znam se boriti krećući se unatrag i unaprijed, dok za njega mislim da je više tip koji se uvijek kreće prema naprijed i to će dobro odgovarati mom stilu. Ali smatram ga ja jako dobrim borcem. Snažno udara, a kad primi udarac, uzvratit će vam s dva. Zasigurno se radi o teškom meču i obojica ćemo morati pronaći rješenje za ono što nudimo.‘‘

U nastavku razgovora za ONE, Kadestam je istaknuo kako očekuje da će Soldić prionuti na hrvanje u nekoj fazi meča. 32-godišnji Šveđanin sebe smatra najopasnijim udaračem u kategoriji i vjeruje da mnoge klasne udarače prisili da hrvaju, jer se ne mogu nositi s njim dok se borba odvija u stojci. Kadestam je ranije u karijeri nokautirao neke vrlo dobre borce poput Luisa Santosa, Agilana Thanija i Iurija Lapicusa, ali hrvači poput Bena Askrena i Murada Ramazanova lakoćom su ga izdominirali.

‘‘Nadam se da neće biti hrvanja, ali ako je Soldić pametan, pokušat će hrvati. Na kraju krajeva, svi to rade. Pogledajte (Luisa) Santosa. On je najbolji udarač s kojim sam se borio, sve je uništavao, a protiv mene je pokušavao hrvati. Svi to rade. Ne mogu predvidjeti budućnosti, ali neću biti iznenađen ako Soldić bude to radio. Ovo je MMA i zašto da ne? Uoči li priliku da me sruši i udara me laktovima u lice, ne vidim zašto on to ne bi napravio.‘‘, istaknuo je Kadestam koji je poznat kao borac koji se ne služi previše ‘‘trash talkom‘‘ i s poštovanjem priča o svojim protivnicima.

Zapravo se radi o pravom ‘‘showmanu‘‘ i borcu kojeg fanovi uvijek vole gledati kako nastupa. Pričanje izvan kaveza nije nešto što ga pretjerano zanima. Kadestam se uvijek dolazi potući sa svojim protivnikom i traži nokaut. Još u trećem mjesecu ove godine, Kadestam je izjavio kako će ovo biti ‘‘najbolji meč u povijesti ONE-ove velter kategorije‘‘, te da će ‘‘biti razočaran ako netko ne bude nokautiran‘‘. Slične riječi ponovio je i u najnovijem intervjuu za ONE.

‘‘Borba mora završiti nokautom. Sve ostalo nije dovoljno. Ovoj borbi dajem nula posto šanse da završi sudačkom odlukom. Netko mora zaspati, a iskreno, ako ovo bude dobar meč i ja budem taj koji mora zaspati, nije me briga. Očekujem da mi pokuša skinuti glavu s ramena, te da ju nabije nogom na drugi planet. To je ono što očekujem i radujem se tome.‘‘, poruka je Kadestama.

Uistinu zanimljiv tip je ovaj Zebaztian Kadestam, a još je zanimljiviji kada se zaključaju vrata kaveza i odzvoni zvono za početak meča. Sličan je i Roberto Soldić, a ova borba jamac je pravog vatrometa i vjerojatno brutalnog nokauta. Jedino je pitanje tko će izvući deblji kraj.

Linker
30. travanj 2024 00:16