UFC

BORILAČKI TJEDAN: Cejudo se vraća nakon tri godine, Soldića čeka švedski nokauter, a nastupa i Canelo

Borilački tjedan

 One Championshi, Canelo Alvarez, Ufc
Vrlo zanimljiv vikend je pred nama, a možda ćemo svjedočiti i oproštajnom nastupu Demetriousa Johnsona

Prvi vikend u petom mjesecu donosi nam veliki UFC 288 event, ali osim UFC-ovog spektakla, čeka nas novi Soldićev nastup pod okriljem ONE Championshipa, kao i novi meč Canela Alvareza koji po običaju nastupa prvog vikenda u svibnju, neposredno nakon Cinco de Mayo-a.

UFC 288: Sterling vs. Cejudo

Aljamain Sterling ovog vikenda tražit će treću obranu titule prvaka u bantam kategoriji. Neće mu biti nimalo lako, jer čeka ga Henry Cejudo. ‘‘Triple C‘‘ povukao se u mirovinu prije tri godine nakon što je obranio titulu prvaka u bantam kategoriji, a sada se vraća po pojas koji teoretski nikad nije izgubio u meču.

Osim Cejuda i Sterlinga, čeka nas odličan meč između Gilberta Burnsa i Belala Muhammada, a ‘‘fight card‘‘ bogatijim čine Bryce Mitchell, Movsar Evloev, Kron Gracie, Drew Dober itd. Bilo je zvučnijih PPV evenata ove godine, ali uzbuđenja neće faliti niti na UFC 288 eventu.

Gdje: Newark, New Jersey, SAD

Kad: U noći sa subote (6.5.) na nedjelju (7.5.). Preliminarni dio eventa starta od ponoći, dok ‘‘main card‘‘ započinje u nedjelju od 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE Fight Night 10: Johnson vs. Moraes

ONE Championship napokon dolazi na teritorij SAD-a i nastavljaju svoju globalnu ekspanziju. Debitantski ONE-ov event na tlu SAD-a predvodi trilogija između Demetriousa Johnsona i Adriana Moraesa. Obojica su upisali po jednu pobjedu u tim ogledima, a Demetrious Johnson u ovom meču brani titulu prvaka u muha kategoriji. Inače, ‘‘Mighty Mouseu‘‘ bi ovo mogao biti posljednji nastup u karijeri.

Roberto Soldić također će nastupiti na ovom eventu, a protivnik mu je Zebaztian Kadestam, opasni švedski nokauter. Osim ova dva navedena meča, ONE Fight Night 10 event nudi nove nastupe Rodtanga, Sagea Northcutta, Stamp Fairtex, Aunga La Nsanga itd.

Gdje: Denver, SAD

Kad: U noći s petka (5.5.) na subotu (6.5.). Event starta u subotu od 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

RIZIN 42: Asakura vs. Motoya

Osim ONE-a, još jedna azijska organizacija održat će zanimljiv event ovog vikenda. Rizin 42 event predvodit će obračun Kaija Asakure (19-4-0) i Yukija Motoye (33-9-0). U sklopu Rizinovog eventa nastupit će i poznata imena poput Juana Archulete (vs. Naoki Inoue), Spikea Carlylea (vs. Roberto Satoshi), Johna Dodsona (vs. Tatsuki Saomoto) i Viktora Koleshnika (vs. Atsushi Kishimoto).

Gdje: Ariake Arena, Koto, Tokio, Japan

Kad: U subotu (6.5.) od 6:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Canelo Alvarez vs. John Ryder

Nakon 2022. godine u kojoj je imao polovičan uspjeh (1-1), Canelo Alvarez 2023. godinu otvorit će tradicionalnim nastupom prvi vikend u petom mjesecu. Meksikanac će braniti sve četiri svjetske titule u super srednjoj kategoriji (-76 kg). Britanac John Ryder (32-5-0) pokušat će napraviti ogromno iznenađenje, ali velika je vjerojatnost da će samo poslužiti kao Canelovo zagrijavanje za revanš protiv Bivola kasnije ove godine. Inače, Canelo će ovaj meč odraditi u Meksiku, a meč u svojoj državi nije odradio od 2011. godine i pobjede nad Kermitom Cintronom.

Julio Cesar Martinez na istom će eventu braniti WBC-ovu titulu svjetskog prvaka, a izazivač je Ronal Batista. Puno zvučniji je ipak novi meč Oleksandra Gvozdyka. Ukrajinac se u drugom mjesecu ove godine vratio u ring nakon gotovo tri i pol godine izbivanja iz ringa. Jednoglasnom odlukom porazio je Josuea Obanda, a ovog vikenda mu slijedi nešto teži ispit u vidu Ričardsa Bolotniksa kojeg pamtimo po pobjedi nad našim Hrvojem Sepom.

Gdje: Estadio Akron, Guadalajara, Meksiko

Kad: U noći sa subote (6.5.) na nedjelju (7.5.). ‘‘Main card‘‘ starta u nedjelju od 1:00h ujutro, a Canelo i Ryder u ringu bi se trebali naći nešto iza 5:00h ujutro, ovisno o trajanju programa uoči njihovog meča.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
24. travanj 2024 23:54