Regija

Kakav okršaj superteškaša! Luka Pratljačić nokautirao je Marka Miluna u finalu Zagreb Grand Prixa!

Luka Pratljačić

 Damir Krajac/CROPIX
Osječanin je napokon dočekao pobjedu koju je dugo čekao

Hrvatska boksačka javnost dugo je iščekivala međusobni okršaj Marka Miluna i Luke Pratljačića, a finale ovogodišnjeg Zagreb Grand Prixa napokon nam je ponudilo meč dvojice najboljih hrvatskih superteškaša.

Luka Pratljačić na putu do finala upisao je dvije pobjede, dok je Milun trebao jednu pobjedu, jer u četvrtfinalu je bio slobodan. Obojica superteškaša ciljaju na Olimpijske igre u Parizu, a današnji meč bio je dobar pokazatelj tko je trenutno u boljoj poziciji kad je u pitanju mjesto u reprezentaciji.

Veliku podršku s tribina imao je Pratljačić na samom početku meča. Boksačkim centrom na Velesajmu orilo se ‘‘Luka, Luka!‘‘, a čekali smo prvu konkretniju akciju. Obojica su otvorili meč boksajući iz kontragarda, a publika je glasno reagirala na svaki udarac. Milun je izgledao samouvjereno, sa željom da ostavi snažan utisak u ovom meču i bio je nešto aktivniji kroz prvu polovicu prve runde. Nerijetko su superteškaši završavali u klinču i sudac ih je morao razdvajati. Kako je runda odmicala, Pratljačić je sve ljepše pogađao prednjim direktom, a njegovi točni udarci izazivali su oduševljenje njegovih glasnih Osječana. Krajem runde došlo je do klinča u kojem je Milun hrvački srušio Pratljačića, a napetost u zraku mogla se rezati nožem. Zanimljiva prva runda u kojoj su obojica imali svojih trenutaka, a sucima nisu ostavili lak zadatak.

Početak druge rudne ponudio je novi klinč, a Milun je vrlo agresivno ušao u drugu dionicu. Prilikom jednog razdvajanja iz klinča, Milun je zadao udarac tijekom pauze zbog kojeg je dobio upozorenje od strane suca. Nikako se akcija nije uspijevala rasplamsati tijekom druge runde zbog učestalog klinča u kojem su završavali Pratljačić i Milun. Jako lijepo je Pratljačić pogodio lijevim krošeom u drugoj polovici druge runde i vidjeli smo prvo brojanje na ovom meču! Marko Milun bio je uzdrman, a Pratljačić je namirisao krv. Vrlo brzo došlo je do drugog brojanja, ali Milun je izdržao, a uslijedilo je zvono za kraj druge runde. Odlična runda Pratljačića u kojoj je upisao dva nokdauna.

Imao je Pratljačić načetog Miluna i preostalo mu je završiti posao. Krenuo je Milun na sve ili ništa, upustio se u otvorenu razmjenu, ali izvukao je deblji kraj u toj razmjeni. Sijevali su krošei s obje strane, ali pribraniji Pratljačić bio je precizniji i sjajno je nokautirao Marka Miluna, na opće oduševljenje svojih gromoglasnih navijača.

Fantastičan meč dvojice najboljih hrvatskih superteškaša i velika pobjeda Luke Pratljačića. Osječanin je ovim istaknuo kandidaturu za kvalifikacijske turnire preko kojih može izboriti vizu za Olimpijske igre.

Marko Milun s druge strane prikazivao je jako dobru formu na posljednjih nekoliko turnira, ali danas je naišao na odličnog Pratljačića i morat će se zadovoljiti srebrnom medaljom na Zagreb Grand Prix turniru.

Čestitke obojici na odličnoj borbi!

Linker
03. svibanj 2024 15:28