K1 i Boks

Boksačka poslastica danas s početkom u 12:00h: Čekaju nas finala Prvenstva Hrvatske, Milun i Pratljačić ponovno u ringu

Marko Milun i Luka Pratljačić

 Hrvatski Boksački Savez (tomislav Franić)
Najbolji hrvatski amaterski boksači ukrstit će rukavice danas od 12:00 sati

Ljubitelji borilačkih sportova naprosto će uživati u ovom nedjeljnom danu. Rade Opačić odradio je svoj nastup na ONE 165 eventu, ali priredba se nastavlja i ‘‘main card‘‘ tek slijedi.

Oni koji više preferiraju boks također neće ostati zakinuti. Naime, danas od 12:00h, na rasporedu je finale Prvenstva Hrvatske u amaterskom boksu! Proteklih nekoliko dana u dvorani Osnovne škole Jelkovec u Sesvetama održava se PH u boksu, a danas je na rasporedu posljednji finalni dan.

Najviše pažnje definitivno će privući superteškaši Luka Pratljačić (BK Osijek) i Marko Milun (BK Leonardo). Dvojica ponajboljih hrvatskih amaterskih boksača nedavno su odmjerili snage, točnije u prosincu (12. mjesec) na Zagreb Grand Prixu. Pratljačić je tada slavio prekidom u trećoj rundi, a nešto više od mjesec dana kasnije, Milun ima priliku za osvetu.

Pratljačić je godinama propuštao Prvenstva Hrvatske zbog raznoraznih problema s ozljedama, ali sada je napokon tu, spreman na veliki okršaj s Milunom. Pobjednik ovog meča postat će glavni kandidat za kvalifikacijske turnire preko kojih će se tražiti plasman na Olimpijske igre u Parizu. Ulog je veliko, a dugo nismo imali ovako (zdravo) rivalstvo u domaćem amaterskom boksu. Inače, Pratljačić je finale izborio porazivši Frana Hodaka iz BK Lokomotive Zagreb, dok je Milun bez borbe prošao polufinalni meč. Marijan Brnić se razbolio i nije mogao nastupiti u polufinalu.

Pažnju će svakako privlačiti i Gabrijel Veočić, trenutno najbolji hrvatski amaterski boksač. Veočić već ima vizu za Olimpijske igre u Parizu, a preostaje mu brusiti formu za najveće amatersko boksačko natjecanje. Supertalentirani Brođanin danas će boksati u finalu poluteške kategorije, a protivnik će biti također jako talentirani Antonio Grabić, učenik Leonarda Pijetraja. Grabić i Veočić također bi mogli postati velikim rivalima u periodu koji slijedi, a ne sumnjamo da Grabić u današnje finale ulazi s velikim motivom, ipak boksa protiv olimpijca i viceprvaka Europe.

Ukupno 10 mečeva gledat ćemo u sklopu programa koji počinje od 12:00h. Prijenosi su dostupni na više različitih načina. Sportska televizija prenosit će finala, kao i SK Fight kanal. Ako nemate pristup niti jednom od tih TV kanala, nema brige, prijenos će biti dostupan i putem YouTubea. Klikom na LINK možete pristupiti prijenosu.

Kompletan popis finalnih mečeva priložen je ispod ovog teksta.

image

Raspored posljednjeg dana Prvenstva Hrvatske u amaterskom boksu

Hrvatski Boksački Savez

Linker
18. travanj 2024 17:37