Regija

Kakav rat Rusija Mineva i Davida Travničeka! Sjajni bugarski borac zadržao je svoj niz neporaženosti

Rusi Minev

 GORAN SEBELIC Cropix
Odlična četiri meča gledali smo u sklopu uvodnog dijela spektakla u Puli

Vrlo zanimljive četiri borbe gledali smo u sklopu preliminarnog dijela FNC 12 eventa. Sva četiri meča završila su prekidom, a najbolju borbu definitivno su pružili Rusi Minev i David Travniček.

Borba Rusija Mineva i Davida Travničeka počela je na vrlo zanimljiv način. Odmah je Travniček pokušao lijevim ‘‘high kickom‘‘, ali udarac nije najbolje odsjeo i austrijski borac završio je na tlu. Nije ga Minev ipak uspio zadržati u donjoj poziciji i Travniček se ekspresno vratio na noge. Širokim krošeima i ‘‘swingovima‘‘ pokušavao je Minev u stojci, a u nekoliko navrata snažno je pogodio Travničeka. Bugarski borac djelovao je bolje čak i u stojci na početku ovog meča, ali Travniček je sredinom runde počeo dobivati osjećaj za distancu i pogađati nešto konkretnije. Minev je u svaku razmjenu ulazio bacajući ‘‘divlje‘‘ krošee, a desni krošee u nekoliko navrata pronašao je metu, odnosno glavu Travničeka. Imao je Minev i nekoliko pokušaja rušenja, ali čak i kad bi srušio Travničeka, Austrijanac bi se jako brzo vratio na noge. Očekivali smo meč u kojem će Minev dominirati u parteru, a Travniček u stojci, ali prva runda ponudila je jako dobru izvedbu Mineva u stojci. Međutim, minutu i 20 sekundi prije kraja runde napokon je i Travniček dočekao svoj trenutak. Desnim krošeom sjajno je pogodio Mineva i bugarski borac završio je na tlu. Brzo se Rusi vratio na noge, ali Travniček je ‘‘namirisao krv‘‘ i neprestano je vršio presing. Minev nije ostajao dužan u razmjenama i gledali smo uistinu fantastičan meč s pregršt otvorenih razmjena. Nevjerojatno kakve su udarce podnosili obojica boraca tijekom prve runde, a Travniček se u navratima čak i smijao nakon udaraca Mineva. Odlična runda od strane dvojice velikih talenata lake kategorije.

U ništa sporijem tempu Travniček i Minev nisu ušli u drugu rundu. Odmah smo gledali nove otvorene razmjene i bilo je pitanje trenutka kada će netko završiti ozbiljnije uzdrman ili nokautiran. Minev je u drugoj rundi počeo učestalije koristiti prednji direkt i lijepo je pogađao tim udarcem. Travniček je ‘‘low kickovima‘‘ pokušavao nauditi Minevu, a priliku je tražio i kroz aperkate, jer uočio je Travniček kako Minev nerijetko spušta glavu prilikom razmjena. Sredinom runde Travniček je ponovno desnim krošeom uzdrmao Mineva, ali bugarski borac sjajno je reagirao, ušao je u ‘‘double leg‘‘ rušenje, podigao je Travničeka i sjajno ga je bacio na tlo. Napokon je Minev uspostavio gornju kontrolu u parteru i držao je gornju poziciju u polugardu. Pokušavao je Minev doći do ‘‘full mounta‘‘, a to mu je pošlo za rukom 30-ak sekundi prije kraja prve runde. Uspio se Travniček ipak kvalitetno braniti do kraja runde i nije mu Minev nanosio štetu iz gornje pozicije.

Rusi Minev treću rundu otvorio je uspješnim ‘‘double leg‘‘ rušenjem i ponovno je uspostavio kontrolu iz gornje pozicije u polugardu. Travniček je kroz pokušaj kimure tražio izlaz iz podređene pozicije, ali nije Travniček imao adekvatnu poziciju za izvesti kimuru u potpunosti. Tri minute prije kraja runde Minev je uhvatio Travničeka u nepažnji i zaključao je ‘‘arm triangle‘‘ gušenje. Travniček je odbio tapkati i nakon 15-ak sekundi je zaspao. Sjajna pobjeda Rusija Mineva, ali i sjajan meč od strane obojice boraca. Bez ikakve dileme, Minev i Travniček su dvojica ponajboljih FNC-ovih boraca u lakoj kategoriji i jedva čekamo njihove sljedeće nastupe.

Minevu je ovo treća pobjeda u trećem profesionalnom MMA nastupu, a David Travniček upisao je prvi poraz u svom trećem nastupu. Odlični bugarski borac po završetku meča prvo je zahvalio Isusu Kristu, a zatim je zahvalio FNC-u i Draženu Forgaču na pruženoj prilici. Uslijedila je serija zahvala, a posebnu je dobio i Stipe Todorić kojem je Minev pridao zasluge za pobjedu ‘‘submissionom‘‘. Stigao je Rusi Minev uputiti i jednu rođendansku čestitku, a rođendan je čestitao svom prijatelju Marku Bojkoviću. Odličan nastup i odličan govor bugarskog borca.

Talentirani Sinani osjetio je gorčinu prvog poraza, a bolji je bio Talijan Capone

Pobjednik treće sezone FNC Armagedona danas je osjetio prvi poraz u karijeri. Demahmet Sinani (2-0 uoči) meča bio je velik favorit protiv Talijana Alessandra Caponea (3-5-0), ali Capone je dokazao da ‘‘score‘‘ ponekad nije odraz kvalitete.

Već od samog početka meča dalo se uočiti kako je Capone itekako opasan borac. Talijan je djelovao fizički čvršće od Sinanija i 20-godišnjak s Kosova djelovao je pomalo iznenađeno kvalitetom Caponea. U nekoliko navrata Capone je kanonadom udaraca pokušavao doći do prekida, a Sinani je očajnički pokušavao odvesti borbu u parter. To mu nije polazilo za rukom, a prva runda protekla je u jako visokom tempu.

Vidno iscrpljen i uzdrman ušao je Sinani u drugu rundu borbe. Capone je brzo došao do rušenja, a sredinom runde uzeo je leđa Sinaniju, zaključao je stražnje gušenje i Sinani je upisao prvi poraz u svom trećem profesionalnom nastupu (2-1-0). Mladi Kosovar puno će naučiti iz ovog poraza i vjerujemo da će se vratiti jači nego prije.

Meč Ramosa i Hulle završio je nakon prvog udarca

Druga borba večeri ponudila je obračun poluteškaša, a gledali smo obračun Slovaka Romana Hulle (2-0 uoči meča) i Kubanca s hrvatskom adresom, Andresa Ramosa (1-0 uoči meča). Bio je to jako kratak meč, a već nakon prvog bačenog ‘‘low kicka‘‘, Hulla je završio na tlu. Slovak je ozlijedio desnu nogu, Ramos je bio nesiguran kako postupiti, planirao je krenuti s ‘‘ground and poundom‘‘, ali na reakciju trenera Zelga Galešića ipak se zaustavio, a ekspresno je došlo i do prekida borbe. Manje od 20 sekundi trajao je ovaj meč, a Ramos nažalost nije niti stigao pokazati što zna, dok Hullu vjerojatno čeka dulji oporavak od teške ozljede, jer navodno je došlo do prijeloma potkoljenice.

Fran Luka Đurić ekspresnom pobjedom prekinuo je gubitnički niz

Fran Luka Đurić ušao je u meč protiv Mateja Šimića kao veliki favorit i u potpunosti je opravdao status velikog favorita. Ekspresno je Fran Luka srušio svog protivnika, tražio je poziciju iz koje će doći do ‘‘submissiona‘‘, a već nakon 50-ak sekundi došao je do kontrole s leđa. Ekspresno je talentirani hrvatski borac zaključao stražnje gušenje (RNC) i Šimića je prisilio na predaju nakon 58 sekundi borbe.

Matej Šimić uskočio je u ovaj meč na ‘‘short notice‘‘ i odradio je svoj profesionalni debi. Fran Luka Đurić vrlo je nezgodan protivnik za debitantski nastup i teško je Šimiću zamjeriti na ovom porazu. Meč je prihvatio u srijedu navečer.

Što se Frana Luke Đurića tiče, on je ovom pobjedom prekinuo niz od dva uzastopna poraza. 19-godišnji Đurić je prošle godine tijesno izgubio od Leandra Gomesa na FNC 8 eventu, a u trećem mjesecu ove godine ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi poražen je od Filipa Marića. Prešao je Fran Luka Đurić iz dvorane Bernarda Bana u zagrebački ATT i sada se uspješno vratio pobjedama. Nakon pobjede nad Šimićem, Fran Luka Đurić izrazio je želju za nastupom u 11. mjesecu na eventu u Beogradu.

FNC 12 - rezultati preliminarnog dijela priredbe:

Rusi Minev def. David Travniček via submission (arm triangle gušenje) - R3

Alessandro Capone def. Demahmet Sinani via submission (RNC) - R2

Andres Ramos def. Roman Hulla via TKO (ozljeda) - R1

Fran Luka Đurić def. Matej Šimić via submission - R1, 0:58

Linker
01. svibanj 2024 15:41