Regija

Kakva borba! Andi Vrtačić neutralizirao Bosančića, a zatim zatražio najboljeg mogućeg protivnika

Andi Vrtačić

 GORAN SEBELIC Cropix
Vrtačić je odličnim obranama od rušenja i kreativnošću u stojci došao do pobjede

Prva borba glavnog dijela FNC 9 priredbe bila je ona između Andija Vrtačića i Matije Bosančića. Bosančić, inače osvajač Armagedona večeras je imao svoj treći profesionalni nastup. U trećem je mjesecu nastupio na FNC 5 priredbi, a večeras jednostavno nije imao rješenja za odličnog Vrtačića.

Andi Vrtačić inače dolazi iz poraza, a Đani Barbir ga je pobijedio u borbi za pojas srednje kategorije u Puli. U profesionalnoj MMA karijeri ima dvije pobjede i jedan poraz, a večeras je došao do nove i odlične pobjede.

Matija je borbu otvorio odličnim ‘‘front kickom‘‘, a zatim su ušli u razmjenu gdje je andi desnicom pogodio Bosančića. Odličnim ‘‘kickom‘‘ u glavu je Andi pogodio, no na blok te je Matija borbu odveu u klinč na živcu. Desnicom je Andi opet pogodio Matiju te ga blago i uzdrmao, a tome je prethodilo kratko rušenje od strane Bosannčića. Matija je bio dosta agresivan i opet borbu odvodi na žicu te je dobio rušenje nakon malo više od pola runde.. Andi se brzo pridigao, a opet su se našli u klinču na žici. Matija je cijelo vrijeme bio u dominantnoj poziciji, no Andi se izvukao i dobro pogodio, a vratio mu je i Matija uz žicu. Andi je bio nešto kreativniji udarcima nogama, dok je krajem prve runde Matija djelovao ispuhano. Kakva runda!

U drugu rundu su ušli ubodom u oko od strane Bosančića, no Andi se oporavio te su ubrzo nastavili meč. Matija je krenuo agresivno, a odmah je krenuo po rušenje uz žicu no Vrtačić se jako dobro branio. Nakon razdvajanja Andi je počeo pritiskati, a ‘‘middle kick‘‘ je jako sjeo na tijelo Bosančića. Pokušao je Matija još jedno rušenje uz žicu i pokušao koljeno, no Andi je rušenje odlično obranio još jednom. Matija je djelovao dosta umorno, ali Andi ne prestaje pogađati ‘‘spinning back kickom‘‘ a zatim direktom. Bosančić je krajem runde još jednom pokušao rušiti, no jednostavno nije mogao srušiti odličnog Vrtačića. U samom finišu runde Andi je u potpunosti ispogađao Matiju koji je odmah sjeo nakon zvona. Kakva runda za Andija!

Posljednju rundu Andi je uzeo centar kaveza i tjerao Matiju da se bori uz sam kavez. Bosančić je ponovno krenuo po rušenje uz žicu no bezuspješno jer se Andi vješto izvukao. Bočnim udarcima u tijelo Vrtačić je Matiju natjerao na žicu gdje je boravio većinu prve polovice posljednje runde. Matija je vratio sa 3-4 dobra udarca no nije ugrozio Andija. Nešto blaži ritam je odlikovao posljednji dio posljednje runde. Matija je pogledavao prema satu no Andi nije riskirao nego je disciplinirano priveo rundu kraju.

Pobjedu je odnio Andi Vrtačić jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
20. travanj 2024 02:18