Regija

Kakva predstava! Soldić prebio Materlu i prekidom stigao do pobjede koju ćemo dugo pamtiti!

Roberto Soldić
 KSW
Fantastični 'RoboCop' u najvećoj borbi karijere bio je - savršen!

Svoj do sada najzreliji nastup upisao je u subotu Roberto Soldić. Sjajni hrvatski borac u Lodzu je u glavnoj borbi KSW 56 priredbe krajem prve runde završio Michala Materlu, no već nakon jedne minute bilo je jasno u kojem će smjeru ta borba otići.

'RoboCop', koji je ovim putem debitirao u srednjoj kategoriji, nije htio riskirati niti išta prepustiti slučaju te je poljski borac ostao u borbi možda i malo dulje nego što je realno trebao.

Nakon prve minute ispitivanja snaga, Soldić vidi priliku u trenutku kad se skratila distance te pogađa kratki lijevi kroše nakon kojeg se Materla zaljuljao na nogama. Odmah veže Soldić još jednu lijevu i Poljak je na leđima. Krenuo je Soldić na pod s njim, no brzo je odustao od toga i pozvao Materlu da se vrati na noge. Tek što se Materla vratio na noge, Soldić je pogodio brzu kombinaciju lijeve i desne ruke te je Poljak još jednom na podu. I ovog puta Soldić ga poziva da se ustane, bez ikakve namjere da ulazi u bilo kakav rizik.

Malo se nakon toga usporio tempo i činilo se kako se Materla oporavlja i vraća u borbu. Čim se malo pribrao pokušao je rušenje, no Roberto je bio spreman na to i "sprawlom" je uspješno odgovorio. Uslijedili su nakon toga novi napadi hrvatskog borca i Materla nema izbora nego još jednom krenuti u noge, no i taj napad osujetio je Soldić, koji nakon toga vidi priliku za završiti borbu. Novi napad završava sjajnim udarcem nakon kojeg je Materla još jednom zateturao. Vidio je Soldić da bi borba tu mogla završiti te se čak suzdržao od žešćeg napada, a sve prekida sudac koji je uskočio i spasio poljsku legendu nepotrebnih dodatnih batina.

25-godišnji hrvatski borac tako je upisao petu pobjedu u nizu, ukupno 18. karijeri, od čega je njih 15 ostvario nokautom. Teško je zaključiti što mu sad slijedi. Jedna opcija je obrana titule velter kategorije protiv Mariusa Zaromskisa, no tu je i ona puno atraktivnija. KSW bi Robertu mogao ponuditi napad na titulu srednje kategorije i borbu protiv najveće ikone promocije, Mameda Khalidova. To bi bio poseban spektakl.

KSW 56: Poljska vs. Hrvatska

Osim Soldića, u Lodzu su nastupila još trojica hrvatskih predstavnika, a izvještaje s njihovih nastupa pročitajte u nastavku članka:

Linker
12. travanj 2024 11:27