Regija

Krenulo se raditi na borbi Hrgovića i Zhanga Zhileija: ‘Kinez će susresti ljutog hrvatskog ratnika!‘

Filip Hrgović

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Promotori Filipa Hrgovića otvoreno su krenuli u dogovaranje velikog meča protiv srebrnog olimpijca

Zhang Zhilei prozvao je Filipa Hrgovića nakon svog posljednjeg meča. Niti punih tjedan dana kasnije, nakon što je nokautirao Emira Ahmatovića, hrvatski teškaš taj je meč prihvatio. Usput je poručio Kinezu kako se nada da se neće predomisliti te da će se meč održati. Nedugo nakon toga interes su potvrdili i Filipovi promotori.

U međuvremenu se nešto počelo događati pa iz novih izjava Nissea Sauerlanda možemo zaključiti kako je upravo to meč na kojem rade i koji bi se mogao dogoditi u prvoj četvrtini iduće godine. Sauerland je to potvrdio kroz izjave koje je dao Sky Sportsu. Podsjetio je odmah na podatak kako je Filip drugoplasirani borac IBF-ove ljestvice izazivača, koji se za poziciju obaveznog izazivača već trebao boriti.

"Prošli smo kroz sve borce koji se nalaze u Top 10 i nitko nije htio prihvatiti Filipa. Nitko nije istupio i rekao kako to želi", rekao je Sauerland, odmah izrazivši nadu da bi Kinez mogao biti taj:

"Ako je Zhang spreman na taj meč i uistinu ga želi odraditi, onda ćemo to i napraviti."

Zhang Zhilei se na BoxRecovom poretku teškaša nalazi na 27. mjestu, što je deset mjesta ispred Filipove trenutne pozicije, no u ovom slučaja važna je spomenuta IBF-ova lista. Tamo se Zhang nalazi na 12. mjestu, što je dovoljno da IBF tu borbu proglasi "eliminatorom". Jedan eliminator su već dogovorili za prvi dan iduće godine, meč između prvoplasiranog i četvrtoplasiranog borca ljestvice, Charlesa Martina i Luisa Ortiza. Ipak, pitanje je kad bi IBF-ov izazivač uopće trebao dobiti priliku, pa je vrlo lako moguće da promocija njega odabere između spomenutog dvojca te Hrgovića i Zhanga. Ukratko, čak i nakon svih mečeva, nitko nije obavezni izazivač dok ga IBF takvim službeno ne proglasi.

"Mi smo spremni na 'Big Banga' Zhanga i on mora biti spreman na ljutog hrvatskog ratnika. Ljudi s razlogom izbjegavaju Hrgovića i ne žele se boriti protiv njega", dodao je Sauerland.

Kinez je neporažen u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, a dodatnu referencu daje mu i olimpijsko srebro koje je osvojio 2008. godine na svom domaćem terenu. Ako se meč protiv Hrgovića ugovori njega bi također mogao odraditi kod kuće u Kini, odnosno vjerojatno bi mu to bio i jedan od glavnih uvjeta za prihvaćanje tog meča. "El Animal" je već potvrdio kako mu odlazak u Kinu ne bi predstavljao nikakav problem te da je spreman tamo doći do prijelomne pobjede svoje profesionalne karijere.

Ispod teksta možete pogledati najzanimljivije trenutke posljednjeg meča koji je Zhilei odradio.

Linker
01. svibanj 2024 17:37