Regija

KSW ažurirao rang ljestvice: Stošić zadržao poziciju, Erslan pretrpio manji pad u poretku

Darko Stošić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Darko Stošić i Ivan Erslan visoko kotiraju u ponajboljoj europskoj MMA organizaciji

Jedan od impresivnijih nastupa unutar KSW-a pružio je Darko Stošić proteklog vikenda na KSW 87 eventu održanom u Češkoj. Stošić je nokautirao domaćeg borca Michala Martineka nakon samo dvije minute i četiri sekunde borbe, a to mu je najbrži nokaut pod okriljem poljske MMA organizacije.

Upisao je Stošić još četiri pobjede nokautom u KSW-u, ali nikog nije ‘‘ugasio‘‘ tako brzo kao Martineka. Još na ceremonijalnom vaganju Stošić je najavio kako dolazi utišati publiku, a nekako se osjetilo da srpski teškaš dugo nije bio tako ‘‘gladan‘‘ i motiviran. Vidjelo se to i u samoj borbi.

Nerijetko se Stošiću spočitava da je pasivan u svojim mečevima, ali zamjerki nije bilo nakon borbe s Martinekom. Stole je odradio fantastičan nastup i novi napad na titulu jedini je logičan sljedeći korak.

KSW je ažurirao svoje rang ljestvice, a kad je u pitanju Stošić, promjena nije bilo. Darko je i dalje prvorangirani KSW-ov izazivač u teškoj kategoriji i najadekvatniji kandidat za meč protiv Phila De Friesa. Engleski teškaš već godinama vlada KSW-ovom teškom kategorijom, a prošle godine dominantno je porazio i Stošića. Darko se uspio posložiti nakon tog poraza, nabio je dodatnu masu, naučio je lekciju u prvom meču i definitivno može ugroziti De Friesa u revanšu.

Što se tiče Ivana Erslana, on neće po dobrome pamtiti KSW 87 event. Ponajbolji hrvatski MMA borac nokautom u prvoj rundi poražen je od strane Rafala Haratyka. Poljski poluteškaš odradio je odličan debi u KSW-u, a pobjeda nad Erslanom vjerojatno ga je prometnula u status sljedećeg izazivača.

Naime, Haratyk dosad nije bio rangiran, jer nije niti bio dio KSW-a. Pobjedom protiv Erslana, Haratyk je zauzeo Erslanovo prvo mjesto u poretku izazivača, dok je Ivan skliznuo na drugo mjesto. Bohdan Gnidko zadržao je treće mjesto, a Kleber Raimundo Silva i Luis Henrique da Silva zatvaraju top 5. Zanimljivo je da u poretku nema Tomasza Narkuna, jer bivši prvak poluteške kategorije trenutno nije pod ugovorom KSW-om. Titulu prvaka u poluteškoj kategoriji trenutno drži Ibragim Chuzhigaev.

Među ostalim regionalnim borcima unutar KSW-a, samo je još Miljan Zdravković rangiran unutar top 10. Srpski borac bantam kategorije debitirao je za KSW u devetom mjesecu ove godine i nokautirao je Mariusza Joniaka u prvoj rundi. Miljan je tom pobjedom skočio na šesto mjesto u poretku, ali nakon novog ažuriranja ljestvice, Zdravković je pao jedno mjesto u poretku i sada je sedmi.

KSW-ove rang ljestvice po kategorijama možete pogledati klikom na LINK.

Linker
28. travanj 2024 05:08