Regija

Mašina za nokaute! Darko Stošić postao je KSW-ov rekorder nakon nokauta nad Martinekom

Darko Stošić

 Foto Olimpik/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sjajni srpski teškaš postiže fantastične rezultate unutar KSW-a

Srpski borac Darko Stošić uistinu se pronašao unutar najbolje poljske MMA organizacije. Stošić je u KSW-u debitirao prvom polovicom 2021. godine i odradio je čak sedam nastupa unutar KSW-a.

Šest puta je Stošić slavio, od toga čak pet puta nokautom. Michal Andryszak jedini je borac kojeg je Stošić porazio na bodove unutar KSW-ovog kaveza, dok je Phil De Fries zasad jedini borac kojeg Stošić nije uspio pobijediti. Ostalih pet protivnika Stošić je brutalno nokautirao, a ništa bolje nije se proveo niti Michal Martinek proteklog vikenda na KSW 87 eventu.

Darko je već u prvoj rundi nokautirao domaćeg borca, a KSW je Stošića nagradio bonusom za najbolji nokaut večeri. Dodatnih pet tisuća eura Darko je pospremio u džep, ali ujedno je i postao KSW-ovim rekorderom.

Niti jedan borac u povijesti te organizacije nije pet puta osvajao bonus za najbolji nokaut večeri, sve do Stošića. Darko je dosad dijelio prvo mjesto s Mamedom Khalidovim, jer obojica su četiri puta osvajali bonus za najbolji nokaut večeri. Sada se Stošić izdvojio na vrhu, ali bitno je spomenuti i razliku u odrađenim mečevima između njega i Khalidova.

Khalidov je 27 puta nastupio u KSW-u (21-4-2), dok Stošić iza sebe ima sedam nastupa u KSW-u. Naravno, nije KSW oduvijek dijelio ove bonuse, ali to ne umanjuje Stošićevo postignuće. Nakon ne baš uspješne epizode u UFC-u, Stošić je u KSW-u našao svoje ‘‘mjesto pod suncem‘‘ i jedna je od glavnih zvijezda ponajbolje europske organizacije. Nadamo se da će kruna biti osvajanje titule u teškoj kategoriji.

Linker
24. travanj 2024 15:13