Regija

KSW i službeno objavio dolazak Darka Stošića na njihov roster boraca

Darko Stošić
 Screenshot
Od danas je KSW-ov roster i službeno bogatiji za još jednog MMA borca iz naše regije

Iako je regionalnim medijima informaciju kako će karijeru nastaviti u KSW-u otkrio prije gotovo godinu dana, poljska MMA promocija tek je danas službeno objavila akviziciju srpskog teškaša i donedavnog člana UFC-a, Darka Stošića. 29-godišnjeg borca iz Beograda predstavili su kao top europskog borca teške i poluteške kategorije.

Ovo bi samo trebao biti znak da Darka, kao što je on već nedavno i u razgovoru za Fight Site najavio, čeka borba na KSW 59 priredbi. Tim putem nije znao datum niti detalje o priredbe, no već neko vrijeme se zna kako će se ista održati 20. ožujka. U glavnoj borbi iste sastaju se Mariusz Pudzianowski i Serigne Ousmane Dia, dok će u sunaslovnoj borbi pojas prvaka bantam kategorije braniti Antun Račić, u borbi protiv Sebastiana Przybysza.

Znajući KSW-ovu praksu, unutar dan ili dva nakon objave da je borac pristupio njihovom rosteru, mogli bismo saznati i protivnika, odnosno promocija bi službeno trebala najaviti borbu. Prema posljednjih informacijama, KSW Darka namjerava upariti protiv iskusnog Michala Wlodareka, borca koji je u svom prošlom nastupu nokautirao Srđana Marovića, no ta informacija nije službena niti ju možemo potvrditi dok to ne učini sam KSW.

Bilo kako bilo, ovime počinje jedna nova faza u karijeri ovog borca, koji nam je ranije otkrio kako mu je KSW ugovorom određeno kada bi se trebao boriti za titulu, ako odradi ono što mu je uvjetovano prije toga. Radi poslovne tajne, to naravno nije mogao osobno otkriti. Morat ćemo se strpjeti i sve na vrijeme saznati.

Linker
16. travanj 2024 05:08