Regija

KSW najavljuje novi nastup Sare Luzar Smajić: ‘Ovaj meč ima sve predispozicije da bude odličan‘

Sara Luzar Smajić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Hrvatska borkinja u subotu će biti u lovu na svoju drugu pobjedu pod okriljem KSW-a

Najjača poljska MMA promocija KSW, ovog vikenda održat će KSW 69 priredbu. Varšava će biti grad domaćin, a priredbu predvodi meč za prvaka bantam kategorije, između Sebastiana Przybysza i Werllesona Martinsa.

Kao što to često bude slučaj u KSW-u, tako ćemo i ovaj puta imati prilike pogledati i predstavnike iz naše regije, točnije predstavnicu. Sara Luzar Smajić (3-1-0, 1-0 KSW) tražit će svoju drugu KSW pobjedu, a protivnica će joj biti domaća predstavnica Natalia Baczynska (6-1-0, 0-0 KSW).

26-godišnja hrvatska borkinja s adresom u Dusseldorfu (UFD Gym), za KSW je debitirala u devetom mjesecu protekle godine. Jednoglasnom odlukom savladala je Aitanu Alvarez, a sada ju čeka nešto teži izazov.

Natalia Baczynska iza sebe ima sedam profesionalnih mečeva te šest pobjeda zaredom. Međutim, meč protiv Sare bit će joj KSW debi, a dosad se susretala s ne naročito iskusnim protivnicama. Naravno, nije niti Luzar Smajić u redu iskusnijih borkinja, ali ipak posjeduje KSW iskustvo. Čelni čovjek promocije Martin Lewandowski, uzbuđen je zbog ove borbe i smatra kako bi mogli gledati jako dobar meč.

''Obje djevojke privlače pažnju od samih početaka karijere. U pobjedničkim su nizovima, daju sve od sebe i ne kalkuliraju, vole otvorenu tučnjavu. Ovaj meč ima sve predispozicije za odličnu žensku MMA borbu.''

Luzar Smajić u debiju se borila protiv spomenute Aitane Alvarez. Španjolka je tada imala samo jednu profesionalnu borbu iza sebe, a Luzar Smajić nanijela joj je prvi poraz. Alvarez je nakon toga upisala još dva poraza, ali se pod okriljem KSW-a više nije borila. Sara smatra da je trebala odraditi bolji nastup protiv Španjolke.

''Nakon posljednje borbe, nisam bila baš zadovoljna. Pobijedila sam, ali to nije izvedba kakvu želim pružati. Bilo je to tek 20 posto mojih mogućnosti. Mislim da moja kategorija treba zvijezdu, a smatram kako imam sve potrebno da upravo ja budem ta zvijezda.''

Što se Natalije Baczynske tiče, Poljakinja ističe kako ne voli pojam ''zvijezde'' te samo želi odrađivati svoj posao. Zanimljivu je poruku uputila našoj borkinji.

''Sara, uskoro ćemo se naći u kavezu. Ja se udajem u šestom mjesecu i ne planiram imati previše štete na licu. Stoga budi spremna za težak izazov.'', poruka je Baczynske, dok je Luzar Smajić poručila.

''Natalia, ja ću ti uistinu priuštiti dobrodošlicu u KSW. Vidimo se tamo.''

KSW 69 priredba održat će se u subotu 23. travnja (četvrti mjesec), s početkom od 19:00h. Borba između Luzar Smajić i Baczynske peta je po redu.

Kompletnu KSW-ovu najavu ovog meča, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 01:18