Regija

KSW-ov prvak Antun Račić za Fight Site prognozirao nekoliko atraktivnih UFC 249 parova!

 Damir Krajac / CROPIX
Još nas sati dijele do velikog UFC-a 249 koji će se u noći sa subote na nedjelju održati u Jacksonvilleu, a svoje razmišljanje o nekoliko zanimljivih dvoboja s ovog bogatog popisa borbi otkrio nam je aktualni KSW-ov prvak Antun Račić!

Antun Račić jedan je od najboljih hrvatskih, ali i europskih MMA boraca te aktualni KSW-ov prvak u bantam kategoriji. Dubrovački 'Killer' stoga je bio posebno zanimljiv sugovornik jer upravo na ovoj priredbi gledamo meč za UFC-ov naslov u njegovoj kategoriji - veliki okršaj Henryja Cejuda i Dominicka Cruza.

29-godišnji Dubrovčanin iz UFD GYM-a ovom nam je prigodom prognozirao nekoliko atraktivnih dvoboja koje nam je UFC pripremio za svoj veliki povratak na scenu. Pa pogledajmo što Antun kaže:

Ferguson vs. Gaethje

"Gaethje je odlična zamjena za Khabiba, ali mislim da će mu Ferguson biti jako težak protivnik, nepredvidljiv je i opasan s leđa u parteru, a Gaethjeovo najbolje oružje hrvanje ga bas dovodi u nezgodnu poziciju s Fergusonom."

Cejudo vs. Cruz

"Borba koju jedva čekam vidjeti. Očekujem odličnu borbu punu akcije s obje strane. Bit će zanimljivo vidjeti može li Cejudo sa svojom tehnikom i snagom protiv Cruzovog vrhunskog kretanja i nepredvidljivih udaraca. Ova borba mi se čini 50-50, ali dajem laganu prednost Cejudu jer mislim da je trenutno za nijansu kompletniji od Cruza i nije imao toliku pauzu i ozljede."

Pettis vs. Cerrone

"Pettis za mene ima prednost i radi se o odličnom borcu. Cerrone je težak protivnik, ali mi se čini dosta istrošen i zbog toga dajem prednost Pettisu."

Ngannou vs. Rozenstruik

Antun nam je priznao da baš i ne prati tešku kategoriju, osim Stipe Miočića i još nekoliko boraca koji ga zanimaju, ali je za nas prognozirao novu pobjedu Francisa Ngannoua.

"Mislim da će Ngannou slaviti zbog svoje nevjerojatne snage, ali i zbog toga što smatram da napreduje iz borbe u borbu. Kvalitetniji je i mislim da će pobijediti", zaključio je Račić.

UFC 249 popis borbi:

Tony Ferguson vs. Justin Gaethje - borba za privremeni pojas u lakoj kategoriji

Henry Cejudo vs. Dominick Cruz - borba za titulu u bantam kategoriji

Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik - teška kategorija

Jeremy Stephens vs. Calvin Kattar - perolaka kategorija

Greg Hardy vs. Yorgan de Castro - teška kategorija

Uvodne borbe:

Donald Cerrone vs. Anthony Pettis - velter kategorija

Aleksei Oleinik vs. Fabricio Werdum - teška kategorija

Carla Esparza vs. Michelle Waterson - slamka kategorija

Uriah Hall vs. Ronaldo Souza - srednja kategorija (odgođeno, Souza pozitivan na COVID-19)

Vicente Luque vs. Niko Price - velter kategorija

Bryce Mitchell vs. Charles Rosa - perolaka kategorija

Ryan Spann vs. Sam Alvey - poluteška kategorija

Linker
25. travanj 2024 12:03