Regija

Legenda MMA sporta u Vitezu trenira s Robertom Soldićem: ‘Ponosan sam i zahvalan što je s nama‘

Roberto Soldić

 Instagram (roberto Soldić)
Gegard Mousasi stigao je u rodni grad ponajboljeg hrvatskog MMA borca

Poznato je kako Roberto Soldić i Gegard Mousasi već godinama gaje prijateljski odnos. "Robocop" je u više navrata isticao kako s legendarnim MMA borcem često trenira, sparira, te kako jedan drugome nesebično pomažu u pripremama za mečeve. Prethodno su Soldić i Mousasi uglavnom surađivali u Nizozemskoj ili Njemačkoj, a ovih dana zajedno treniraju - u Vitezu - gdje je "The Dreamcatcher" stigao na poziv ponajboljeg hrvatskog borca.

Soldić je, naime, na Instagramu objavio dva "storyja" iz kojih je razvidno da je Mousasi doista stigao u njegov rodni grad, te da ponovno zajedno provode vrijeme u dvorani, ali i ispijaju kavu u opuštenoj atmosferi.

image

Roberto Soldić i Gegard Mousasi

Screenshot/Instagram (Roberto Soldić)

image

Roberto Soldić i Gegard Mousasi

Screenshot/Instagram (Roberto Soldić)

"Veseli me da ovdje u Vitezu i Središnjoj Bosni imamo sve vrhunske uvjete za rad i trening. Ponosan sam što je s nama ovako priznat borac te mu još jednom želim javno dobrodošlicu u Vitez uz zahvalu da skupa radimo i spremamo se", rekao je Soldić za Vitez.info.

Borilačkoj publici Mousasija definitivno ne treba osobiti predstavljati, radi se o MMA ikoni i veteranu slobodne borbe koji iza sebe ima 60 profesionalnih mečeva i koji se tijekom karijere borio s ponajboljim borcima srednje i poluteške kategorije PRIDE-a, Strikeforcea, UFC-a i Bellatora. Popis svih Mousasijevih renomiranih protivnika je poprilično dug, no spomenimo samo da je 38-godišnji Nizozemac od 2003., kada je započeo svoju profesionalnu karijeru, pa naovamo, ulazio u oktogon s borcima kao što su Hector Lombard, Ronaldo "Jacare" Souza, Mark Hunt, Muhammed Lawal, Lyoto Machida, Dan Henderson, Thiago Santos, Vitor Belfort, Rory MacDonald i Douglas Lima.

Mousasijev dolazak u Soldićev rodni kraj svojevrsna je potvrda statusa kojeg hrvatski nokauter uživa u MMA svijetu, a tako nešto nismo imali prilike vidjeti još od aktivnih borilačkih dana Mirka Filipovića, kada su, na njegov poziv, u Zagreb stizali MMA velikani poput Fabricija Werduma ili Stipe Miočića.

Linker
26. travanj 2024 06:22