Regija

Roberto Soldić napokon se vraća u kavez? Putem Instagrama najavio je skorašnji povratak

Roberto Soldić

 Instagram (roberto Soldić)
10 mjeseci prošlo je od posljednjeg nastupa 29-godišnjeg hrvatskog borca

Velik problem borci ONE Championshipa imaju s učestalosću svojih nastupa. Murad Ramazanov nedavno je napustio ONE i utočište je našao u PFL-u, a odluku je pojasnio premalim brojem nastupa u ONE-u. Dagestanac se nadao i ‘‘title shotu‘‘, ali ništa traženo nije dobio i odlučio je napustiti organizaciju.

Osim Ramazanova, ONE je napustio i njegov timski kolega Saygid Izagakhmaev, a pogledamo li aktivnost ONE-ovih MMA boraca, lako je zaključiti kako velika većina njhovih ponajboljih MMA boraca odrađuje jedan nastup godišnje, a nekad čak ni taj jedan.

Prava je šteta što Roberto Soldić također ima slične probleme. Ponajbolji hrvatski MMA borac član je ONE Championshipa još od osmog mjeseca 2022. godine, ali samo dva nastupa odradio je pod okriljem te organizacije.

Krajem 2022. godine Soldić se borio protiv već spomenutog Murada Ramazanova, a njihov meč završio je ‘‘no contestom‘‘ nakon tri minute i jednu sekundu. Ramazanov je Soldića pogodio koljenom u međunožje i Roberto nije mogao nastaviti borbu nakon teškog, ali nedozvoljenog udarca.

Nadali smo se brzom povratku Soldića, čak i revanšu s Ramazanovim, ali Soldić se u kavez vratio gotovo pola godine kasnije. Hrvatski borac nastupio je na ONE-ovom prvom eventu koji su održali na teritoriju SAD-a. Nažalost, Soldić taj nastup ne pamti po dobrome.

Nakon kvalitetno odrađene prve runde, Soldić je u drugoj rundi nokautiran od strane Zebaztiana Kadestama. Bio je to težak i neočekivan poraz Roberta Soldića, ali Kadestam je ponajbolji ONE-ov borac velter kategorije i definitivno nije sramota izgubiti od takvog borca.

Nakon ne pretjerano dobrog početka u ONE-u, vjerovali smo kako će Soldić što prije pokušati isprati gorak okus poraza i vratiti se na pobjedničke staze. Ostatak 2023. godine protekao je bez Soldićevog nastupa, ali početkom ove godine, Soldić je javno zatražio nastup na ONE-ovom eventu u Kataru.

‘‘Bit ću spreman za ožujak (treći mjesec) u Kataru, što mislite?‘‘, napisao je Soldić i pritom je označio ONE organizaciju, ali i Chatrija Sityodtonga, predsjednika ONE-a.

ONE 166 event je na koji je Soldić ciljao, ali ta priredba održala se prije tjedan dana bez Soldićevog nastupa. Roberto ne samo da nije nastupio, nego još uvijek nema službeno ugovorenu sljedeću borbu.

Vratimo li se nekoliko godina unatrag, točnije do 12. mjeseca 2017. godine i Soldićevog debija u KSW-u, možemo napraviti određenu usporedbu. Soldić je dakle krajem 2017. godine debitirao u najjačoj poljskoj MMA organizaciji. Tijekom prvih godinu dana u organizaciji, Roberto je odradio čak četiri meča, a baš kao i u ONE-u, Soldić je nokautom poražen u svom drugom nastupu pod okriljem KSW-a. Unatoč porazu, Soldić je ostao aktivan i redovno se borio.

Tijekom 2019. odradio je dva nastupa u KSW-ovom kavezu, dok se 2020. godine borio samo jedanput. Jasno, tada je svijetom zavladala pandemija koronavirusa i KSW je održao samo šest evenata tijekom 2020. godine. Stoga ne čudi jedan Soldićev nastup u 2020.

Dvaput je Soldić nastupio tijekom 2021. godine, a nakon toga napustio je KSW. Dakle, nastupi u KSW-u bili su puno frekventniji, iako je KSW dobar dio tog perioda održavao evente puno rjeđe nego ih ONE Championship trenutno održava. Istina, ONE-ov roster puno je širi i mora se pronaći prostor za sve borce na rosteru, ali jedan nastup godišnje svakako je premalo za borca Soldićevih godina i njegovog kalibra.

Dobra je vijest da bi uskoro moglo doći do promjene, odnosno, Soldić bi se napokon mogao vratiti u kavez. Roberto je jučer zaredao nekoliko Instagram ‘‘storyja‘‘ na kojima je prikazao sažetke svojih prijašnjih mečeva, a nakon sažetaka, uslijedio je ‘‘story‘‘ u kojem Soldić poručuje:

‘‘Uskoro povratak.‘‘

image

Instagram story Roberta Soldića

Instagram (roberto Soldić)

Nadamo se da su Roberto i njegov tim uspjeli nešto konkretnije ispregovarati s ONE-om i da će Soldić nastupiti u skorašnjem periodu. Nismo navikli da Soldić ne nastupa učestalo, a vjerujemo da niti on sam nije oduševljen takvim okolnostima.

Linker
26. travanj 2024 22:47