Regija

Legenda ONE Championshipa zainteresirana je za meč sa Soldićem: ‘Ne znam želi li se on boriti sa mnom‘

Aung La Nsang

 Instagram (aung La Nsang)
Bivši prvak srednje, ali i poluteške kategorije, ne isključuje mogućnost obračuna s našim borcem

Dugo ONE Championship nije imao na svome rosteru novopridošlu ‘‘vruću robu‘‘ kao što je hrvatski MMA borac Roberto Soldić. ‘‘Robocop‘‘ se nakon isteka ugovora s KSW-om odlučio potpisati ugovor s azijskom borilačkom organizacijom, a brzo mu je zakazan i prvi meč.

Roberto će se u noći s 2.12. na 3.12. boriti protiv Murada Ramazanova, a pobjednik te borbe gotovo sigurno postat će sljedećim izazivačem u kategoriji do 84 kilograma. Nešto ranije, točnije dva tjedna ranije Christian Lee i Kiamrian Abbasov borit će se za titulu u toj kategoriji, a nedavno ste imali prilike čitati o tome kako je Lee iskazao interes za obračun sa Soldićem.

‘‘Roberto, on je veliko ime koje je ONE nedavno potpisao. Znam da se jako puno priča o njemu. Puno je ‘hype‘ iza njega. Ako pobijedi i završi Ramazanova na lijep način, on je definitivno sljedeći na redu (za napad na titulu).‘‘, rekao je Christian Lee u intervjuu za ONE.

Još po dolasku u ONE, Soldića je prozivao i Zebaztian Kadestam, a prozivkama nema kraja. Naime, najnoviji na listi zainteresiranih za meč sa Soldićem je Aung La Nsang (27-13, 1 NC). 37-godišnji borac jedna je od legendi ONE-a i u promociji je od 2014. godine. Bio je prvakom u kategoriji do 93 kilograma, kao i u ovoj do 102 kilograma (poluteška u ONE-u). Pojaseve je ukupno četiri puta branio, ali u posljednja četiri nastupa ima tri poraza. Unatoč tome, Nsang je ponajbolji ONE-ov MMA borac, a za ‘‘The MMA Super Fan‘‘ izjavio je:

‘‘On (Soldić) se bori u velter kategoriji (-84 kg u ONE-u). To je drukčija kategorija od moje. Ne znam, uistinu ne znam. Zapravo ne znam želi li se on uopće boriti sa mnom.‘‘, rekao je Nsang na upit o potencijalnom obračunu sa Soldićem.

Nsang nije zapravo direktno prozvao Soldića, ali pokazuje interes ukoliko je Roberto spreman na prelazak u višu kategoriju. Nsanga za 10 dana očekuje borba protiv Yushina Okamija, a u budućnosti tko zna, možda se i on nađe na listi Soldićevih protivnika.

Sjajno je što Soldić privlači veliku pažnju i mnogi žele skinuti taj skalp, iako još nije niti debitirao u ONE-u.

Linker
24. travanj 2024 11:57