Regija

Legenda protiv buduće legende: Soldić i Khalidov odradili sučeljavanje

Mamed Khalidov i Roberto Soldić
 Ksw
KSW-ovi prvaci velter i srednje kategorije odradili su ‘‘staredown‘‘ na sinoćnjoj priredbi

Jučer su otkrivene sve informacije po pitanju idućeg nastupa Roberta Soldić. Ponajbolji hrvatski MMA borac, 18. prosinca borit će se protiv legendarnog Mameda Khalidova, a borba će se održati u poljskom Lodzu. Meč Khalidova i Soldića ujedno će i predvoditi KSW 65 priredbu.

Ulog će biti pojas srednje kategorije, a radi se o vjerojatno najvećoj borbi u dosadašnjoj karijeri 26-godišnjeg ''RoboCopa''. Naime, Khalidov je po mnogima najveći borac u povijesti KSW-a, a dugi niz godina glasio je i kao jedan od najboljih MMA boraca izvan UFC-a. Uspije li Soldić savladati takvog borca te pritom postane prvak dvaju kategorija, njegove dionice strmoglavo će porasti.

Svjesni su i u KSW-u kako se radi o jednom od najvećih mečeva u povijesti njihove promocije, a borbu Soldića i Khalidova okarakterizirali su kao meč legende (Khalidova) protiv buduće legende (Soldića). Dvojica boraca u sklopu sinoćnje KSW 64 priredbe odradili su sučeljavanje, a Hrvat je dobio priliku osvrnuti se na idući meč.

''Osjećam se sjajno, ali i pomalo nervozno. Bilo je jako teško doći do pozicije u kojoj sam trenutno. Nastavljam s napornim radom, a nastavit ću s time i nakon ove borbe. Ovo je moj posao, volim sve ovo i učinimo to u prosincu.'', rekao je ''RoboCop''

Soldiću je zatim rečeno kako se borio protiv mnogo odličnih boraca, no ovaj puta će se boriti i protiv cijele nacije, jer Poljaci uvijek stoje iza Mameda Khalidova. Naime, čečenski borac posjeduje poljsku putovnicu i bori se pod njihovom zastavom. Roberto je priupitan je li spreman na takvo nešto.

''Jesam, spreman sam'', rekao je Soldić kratko i jasno, a nasmijali su se i on i Khalidov.

Legendarni KSW-ov borac također je dobio priliku reći nekoliko riječi o našem borcu, a osvrnuo se na pojedine komentare koji govore kako je hrvatski borac presnažan za njega.

''Jeste, on je uistinu snažan i puno je mlađi. Ali ja sam rekao samom sebi da želim osvojiti pojas, zadržati ga i boriti se protiv tipova kao Roberto. Želim ostati na ovoj razini i nastavljati rasti u KSW-u. Učinit ću sve što treba za pobjedu.'', objasnio je Mamed, a borci su zatim odradili sučeljavanje koje su Poljaci najavili kao ''staredown'' stoljeća. Međutim, između boraca vlada veliko poštovanje i nikakvih tenzija nije bilo.

Uistinu nas velika borba čeka 18. prosinca kada se obračunaju KSW-ovi prvaci velter i srednje kategorije. Izuzev njih, najavljen je i revanš u bantam kategoriji. Aktualni prvak Daniel Torres branit će svoj naslov protiv Salahdinea Parnassea. Torres je Francuza nokautirao u prvoj rundi borbe, krajem siječnja ove godine, no Parnasse je pobjedom protiv Filipa Pejića izborio novu priliku.

Linker
01. svibanj 2024 05:51