Regija

Luka Plantić i Branimir Malenica boksaju za desetak dana u Miamiju, ovo su im protivnici!

Luka Plantić

 Luis ROBAYO/POOL/AFP
Dva hrvatska boksača nalaze se na pripremama u ‘Mundo Boxing‘ dvorani Pedra Diaza

Dva hrvatska boksača imat će 11. veljače priliku predstaviti se američkoj publici na priredbu koju organizira Mundo Boxing Pedra Diaza. To su Luka Plantić i Branimir Malenica, koji su u prosincu bili dijelom Diazovog kampa u Švicarskoj, gdje su se našli uz pomoć Ivana Dijakovića, da bi se tamo svidjeli glasovitom treneru, koji ih je angažirao za svoju priredbu.

Ali, ne samo to, Luka i Branimir već se dva tjedna nalaze u Miamiju, u Diazovoj Mundo Boxing dvorani, gdje se pripremaju za mečeve na spomenutoj priredbi, koja se održava 11. veljače.

Aktualni hrvatski olimpijac Plantić već ima jedno profesionalno iskustvo iz 2018. godine, kad je uspješno odradio posao, a sad će krenuti po drugu pobjedu. Njemu će se suprotstaviti u profesionalnim vodama puno iskusniji boksač, Abel Nicolas Adriel (25-22-3), čovjek s 50 profesionalnih mečeva. On je prema BoxRecu trenutno 336. boksač srednje kategorije na svijetu, od njih preko 1300. Za ovu fazu karijere, u kojoj se potrebno prvo dokazati, itekako zahvalan protivnik Sesvećaninu koji je inače član BK Salone. Njihov će se meč održati u super srednjoj kategoriji, odnosno do 76 kilograma. Iz Lukinih snimaka na Instagramu, nastalim u Miamiju, možemo vidjeti kako se tjelesno dobro prilagodio novoj kategoriji, nakon što je amaterski nastupao do 81 kilogram.

Branimir Malenica je Splićanin koji nije toliko poznat hrvatskoj publici, ali prije svega zbog toga što je svoju amatersku karijeru gradio u Njemačkoj. Tamo je boksao njemačku ligu, upisavši preko 70 nastupa. Prošle je godine postao profesionalac, upisavši dvije pobjede u prva dva nastupa, a menadžer mu je spomenuti Dijaković. Povratkom u Hrvatsku postao je član BK Torcida, čije će boje vjerojatno istaknuti u ovom meču.

Malenica se bori u poluteškoj kategoriji. Njegov protivnik u Miamiju bit će Patrick Pierre (3-20, 1 KO), boksač kojeg unatoč izuzetno lošem omjeru BoxRec svrstava na 398. mjesto od 1043. svjetska poluteškaša.

Priredba Mundo Boxinga na kojoj će hrvatski dvojac nastupiti prenosit će se putem FITE TV kanala i web servisa.

Linker
18. travanj 2024 01:01