Regija

Luka Plantić najavio sutrašnji nastup: ‘U drugom meču moram pokazati sve ono što nisam u prvom‘

Luka Plantic vs.  Odai Riyad Adel Alhindawi
 Luis ROBAYO/POOL/AFP
Jedinog preostalog hrvatskog predstavnika u boksačkom turniru sutra čeka meč osmine finala

Hrvatski boksač Luka Plantić sutra (28. srpnja) u 12:54 sati po našem vremenu nastupa u osmini finala Olimpijskih igara u Tokiju. Luka je u nedjelju započeo turnir teško izborenom pobjedom protiv Jordanca Odaija Riyada Adela Alhindawija. Plantić je u izjavi nakon meča izjavio kako će već u drugom meču biti puno bolji, a više o njegovom idućem protivniku kao i Lukinu najavu idućeg meča pročitajte u nastavku teksta koji prenosimo sa službene web-stranice Hrvatskog boksačkog saveza.

Plantićev suparnik u osmini finala je Meksikanac Rogelio Torres Romero (godinu i pol stariji je Meksikanac od Luke), boksač koji se u Tokio plasirao temeljem bodovne liste Boxing Task Forcea Međunarodnog olimpijskog odbora nakon što su zbog pandemije otkazane svjetske kvalifikacije.

Romero je visok preko 190 cm, oko 7-8 cm viši je od Luke (183 cm). Pokretan je i tehnički školovan, a budući da je pripadnik Mexican Navy Forces znači da je doslovno spreman kao marinac. 2019. godine osvojio je broncu na Panameričkim igrama, prije toga i 2015. godine, dok 2017. godine nije uspio proći do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Hamburgu. Romero je nakon Tokija najavio prelazak u profesionalce o čemu nakon Olimpijskih igara razmišlja i Luka Plantić.

Meksički boksači dosad su na Olimpijskim igrama osvojili 13 medalja (2 zlata, 3 srebra, 8 brončanih medalja) i po tome su uz skokove u vodu najuspješniji meksički olimpijski sport (neovisna Hrvatska ima jednu boksačku medalju, broncu Filipa Hrgovića iz Rija 2016.). Na Igrama u Tokiju Romero je, međutim, jedini muški boksački predstavnik (uz još dvije boksačice) te zbog tradicije i popularnosti boksa u Meksiku od njega očekuju najviše – medalju, pa čak i borbu za zlato.

Pobjednik će se u četvrtfinalu, u petak 30. srpnja sukobiti s boljim iz meča Kubanca Lopeza i Alžirca Houmrija. Ne bude li senzacije, to će biti protiv Kubanca Arlena Lopeza – olimpijskog, svjetskog i panameričkog prvaka!

Luka Plantić najavio je sutrašnji meč protiv Meksikanca Romera:

“Meksikanac je viši 7 do 8 cm od mene, a drži kontragard kao i Jordanac. Prvi meč bio je 'ajme', a sad u drugom moram pokazati sve ono što nisam u prvom – više stiskati, raditi svoj boks kao što sam na kvalifikacijama u Parizu”.

Trener Tomislav Bašić najavljuje:

“Gledali smo mečeve Meksikanca, vrlo visok s kontragardom, a bude li Luka u izdanju iz Pariza, pobjeda je naša i vjerujemo da će Luka biti u svom najboljem izdanju”.

Pri dnu teksta pogledajte video s izjavama Luke Plantića i Tomislava Bašića

Linker
20. travanj 2024 03:27