Regija

Kakav rat Plantića i Torresa! Nažalost, hrvatski predstavnik ostao bez četvrtfinala

Rogelio Romero Torres vs Luka Plantić
 LUIS ROBAYO Afp
Odličnu borbu pružili su Hrvat i Meksikanac u osmini finala kategorije do 81 kilogram

Jedini hrvatski predstavnik u muškoj boksačkoj konkurenciji na Igrama u Tokiju nastupio je u drugom kolu turnira, no nakon tri runde totalnog rata i bespoštedne borbe, Luka Plantić u kategoriji do 81 kilograma izgubio je od Rogelia Romera Torresa podijeljenom sudačkom odlukom. Hrvatska je nakon ispadanja Nikoline Čačić i Luke Plantića nažalost ostala bez predstavnika na boksačkom turniru.

Plantićev protivnik iz Meksika bio je slobodan u prvoj rundi te je u dvoboj osmine finala ušao nešto odmorniji od našeg Luke koji je nastupio u nedjelju. Međutim, oba borca pružili su borbu u visokom tempu.

Hrvat je kao i uvijek krenuo agresivno i odmah je počeo vršiti pritisak na Meksikanca. Bombama je Plantić pogađao Torresa, no tvrda meksička brada dobro se nosila s udarcima našeg boksača. Romero i Luka krajem prve runde ulaze u otvorenu razmjenu, a dobrih trenutaka imao je i Meksikanac. Plantić je jako dobro radio na skraćivanju distance protiv osjetno višeg protivnika. Svih pet sudaca dodijelili su prvu rundu (10-9 x5) Luki Plantiću koji je u nekim trenucima prve runde uspio i uzdrmati čvrstog protivnika.

Dvojica boraca drugu rundu nastavljaju tamo gdje su stali u prošloj. Gledali smo beskompromisnu tučnjavu gdje se niti jedan borac nije povlačio i izbjegavao otvorenu razmjenu. Boksači su postavili visok tempo, a Meksikanac puno bolje parira u drugoj rundi. Oba borca pružila su širok arsenal udaraca. Vidjeli smo uistinu svega, direkte, krošee, aperkate, udarce u tijelo. Ipak, borci su pomalo usporili krajem druge runde, što ne čudi uzevši u obzir tempo kojim su do tada boksali. Svih pet sudaca vidjeli su Romera kao boljeg borca u drugoj rundi.

image
Luka Plantić vs Romero Torres
Ueslei MARCELINO/AFP/Profimedia

Borci ulaze potpuno izjednačeni na sudačkim karticama u treću rundu koja je presudila tko odlazi u četvrtfinale. Plantić ponovno ulazi agresivno, lijepo eskivira udarce i skraćuje distancu. Međutim, Meksikanac također ne popušta i drži borbu vrlo neizvjesnom i izjednačenom. Umor dolazi do izražaja kod oba borca koja se trude ostaviti dobar dojam na suce prije nego čuju zvono za kraj runde i borbe. Jako težak posao pripao je sucima prilkom bodovanja ove borbe, no ipak, podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Rogelio Romero Torres.

Prava šteta što je Plantić ostao kratak nakon ovakvog rata, no uistinu nema za čime žaliti. Pružio je sjajan nastup, dao je sve od sebe i vjerujemo kako nikoga nije ostavio razočaranim. Nastavi li Luka ovim stopama, dobra boksačka karijera je pred njim.

Linker
19. travanj 2024 16:06