Regija

Luka Plantić prekidom pobijedio Čeha i došao do pete profesionalne pobjede: Pružio je odličan nastup

Luka Plantić

 Maja Prgomet/Zuma Press/Profimedia
Večeras je hrvatski boksač boksao svoju petu profesionalnu borbu, a u njoj je bio uspješan jednako kao u prethodne četiri

Nakon što je u dvanaestom mjesecu prošle godine osvojio prvu profesionalnu titulu u karijeri, hrvatski boksač Luka Plantić nije odmarao nego je odmah nastavio visokim intenzitetom. Večeras je odradio svoj peti profesionalni nastup, a protivnik mu je bio iskusni Čeh Tomas Bezvoda.

Bogato amatersko iskustvo je nešto što uvelike krasi Plantića, a i večeras je demonstrirao da je na pravom putu za velike stvari te je došao i do pete pobjede u profesionalnoj karijeri.

Luka je borbu otvorio s nekoliko snažnih direkata, a pokušavao je i lijevim aperkatom ugroziti Bezvodu. Počeo je Plantić bacati sve snažnije udarce te je Čeh uglavnom bio u defanzivi i uz konopce. Razlika u kvaliteti je bila očita jer osim poneke kontre Bezvoda nije napravio ništa, a ni to nije ugrozilo odličnog Plantića.

Bezvoda je u drugu rundu ušao nešto agresivnije, no to nije dugo trajalo jer se nastavila Lukina dominacija i pritisak na kojeg Bezvoda nije imao odgovora. Sredinom runde su obojica počelu tvrdo udarati, a dojam je kako su Lukini udarci puno više naštetili Bezvodi. Čeh je već krajem druge runde teško disao i spuštao ruke što je Plantić kažnjavao, a poneki udarac je u svemu Luka i primio. Krajem runde su se upustili u otvorenu razmjenu gdje su obojica i pogodili i bili pogođeni.

Treću rundu je Čeh praktički i započeo na konopcima gdje ga je Luka doveo i pogađao. Aperkatom je Luka uzdrmao protivnika koji je uspio ostati na nogama, no počeo je primati jako puno udaraca i lagano je teturao. Do kraja runde je imao jako loš govor tijela, no još uvijek nije bio pao.

Čeh je početkom četvrte runde ponovno imao loš govor tijela, no Luka nije stajao nego je nastavio raditi po staroj formuli. Desnim krošeom ga je pogodio Bezvoda no bez velikih posljedica, a Luka je dominantno uzeo i ovu rundu.

U šestoj rundi smo gledali sličnu akciju, a krajem iste Bezvoda je počeo primati jako teške udarce te je sudac prekinuo meč. Luka ga je pogodio sa svime što je imao, no Čeh je jednostavno bio previše čvrst ali vidno uzdrman.

Bravo Luka, još jedan odličan nastup je ovo bio i peta pobjeda u profesionalnoj karijeri!

Linker
25. travanj 2024 15:16