Regija

Luka Plantić sinoć došao do treće profesionalne pobjede: Izdominirao i završio iskusnog Liebenberga

Luka Plantić

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Plantić se ovom pobjedom plasirao među 50 najboljih

Hrvatski olimpijac i reprezentativac Luka Plantić sinoć je došao do treće profesionalne pobjede. Nakon što je ove godine na Europskom prvenstvu, možemo slobodno reći nepravedno, osvojio broncu, nastavio je svoj profesionalni put protiv iskusnog Južnoafrikanca.

Protivnik mu je bio Ryno Liebenberg, a odlični Plantić ga je završio u četvrtoj rundi. Inače, nositelj je silver WBC pojasa koji ima omjer od 22 pobjede i 9 poraza, 14 pobjeda je ostvario nokautom.

Kako prenosi Hrvatski boksački savez na svom portalu, Luka je već u prvoj rundi nanio veliku štetu Liebenbergu odličnim kombinacijama te ga odmah bacio u nokdaun, a još dva nokdauna je ostvario u drugoj rundi.

Luka je kasnije nastavio s kombinacijama u tijelo i glavu Južnoafrikanca, a aperkatima i krošeima je pošteno ‘ispuhao‘ protivnika koji je teško disao već tad. Uspio je preživjeti treću rundu, ponešto i baciti ali vidjelo se da je samo pitanje vremena kada će pasti.

Četvrta runda bila je kobna za Liebenberga kada je Plantić bacio aperkat i ponovno bacio na pod protivnika, nakon čega se više nije oporavio. Meč je prekinut i Liebenberg je tako upisao treći poraz prekidom, dok je Luka ovom pobjedom ušao u pedeset najboljih.

Njegov brat Damir, također reprezentativac, upisao je petu profesionalnu pobjedu protiv Serhiija Ksendzova, i to na bodove nakon šest rundi.

Čestitamo našim dečkima, a rezultate priredbe pogledajte ispod:

Road to Glory: Plantić vs. Liebenberg - rezultati

Luka Plantić – Ryno Liebenberg (Južnoafrička Republika) 2:0 (nokaut u 4. rundi)

Damir Plantić – Serhii Ksendzov (Ukrajina) 2:0 (na bodove u šest rundi)

Dmytro Rybalka (Ukr.) – Malkhaz Sujashvili (Gruzija) 2:0 (nokaut u 1. rundi)

Rostislav Bilostotskij (Ukr.) – Jaba Memishishi (Gruzija) 2:0 (TKO u 3. rundi)

Remigiusz Syska (Njemačka) – Siniša Gambelić (BiH) 2:0 (nokaut u 2. rundi)

Ivan Đuka – Gerisa Aduashvili (Gruzija) 2:0 (na bodove u četiri runde

Linker
05. svibanj 2024 18:55