K1 i Boks

Ivana Habazin vraća se u ring: Čeka ju borba za WBC Silver titulu protiv bivše svjetske prvakinje

Ivana Habazin

 Gregory Shamus/Getty images/Profimedia
Uskoro 33-godišnja hrvatska boksačica veliki nastup odradit će u Hrvatskoj

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (21-4-0) uskoro se vraća u ring nakon gotovo godinu i pol dana izbivanja iz ringa. Dvostruka svjetska prvakinja svoj sljedeći nastup odradit će u Zaboku, 22. listopada (10. mjesec).

‘‘Drago mi je što mogu objaviti da će moj sljedeći meč biti u Zaboku (Hrvatska), 22. listopada, 2022., a protivnica za WBC Silver svjetsku titulu biti će Diana Prazak. Eventom će se odati počast košarkaškoj legendi Draženu Petroviću, jer 22. listopada njegov je rođendan, a i moj također. Uzevši u obzir sve te okolnosti, uzbuđena sam što ću se boriti u Hrvatskoj, ispred mojih navijača i čast mi je što ću odati počast sjajnom čovjeku i omiljenom heroju Draženu Petroviću. Više detalja o samom ‘fight cardu‘, prodaji ulaznica i TV prijenosu bit će objavljeno kasnije ovog tjedna.‘‘, napisala je Ivana Habazin na svojoj Facebook stranici.

Diana Prazak (14-4-0) renomirana je australska boksačica, a 2013. godine okitila se i WBC-ovom titulom svjetske prvakinje u super-perolakoj kategoriji, a pojas je uspjela jednom uspješno obraniti. Nakon toga uslijedila su dva poraza u sljedeća tri nastupa, a posljednji nastup odradila je u osmom mjesecu protekle godine. Kali Reis tada ju je porazila većinskom odlukom usdaca, a WBA i IBO titule svjetske prvakinje u super-lakoj kategoriji otišle su u vlasništvo američke boksačice.

Dakle Prazak već dugi niz godina boksa na jako visokoj razini i neće biti nimalo lak zalogaj za našu Ivanu. Međutim, Ivana je također godinama u vrhu svjetskog boksa. Još 2014. godine osvojila je IBF-ovu titulu svjetske prvakinje u velter kategoriji, a 2018. godine osvojila je IBF-ov pojas u srednjoj kategoriji. Trenutno ne drži niti jednu svjetsku titulu u svom vlasništvu, ali kroz posljednjih sedam nastupa, upisala je čak šest pobjeda. Samo ju je Claressa Shields uspjela poraziti u tom periodu.

Habazin je trenutno posljednji nastup odradila u 4. mjesecu prošle godine, a tehničkim nokautom u drugoj rundi tada je porazila Gruzijku Nanu Chakhvashvili. Inače, WBC Silver titula zapravo određuje prvu izazivačicu, a ne svjetsku prvakinju, no pobjednica će se moći pohvaliti srebrnim pojasem. Nadamo se da će Ivana svoj 33. rođendan proslaviti upravo uz taj pojas.

Linker
15. travanj 2024 13:50