Regija

Luka Plantić spreman za debi: ‘Ždrijeb je dobar, motiviran sam, a brat mi je velika podrška‘

Luka Plantić i Tomislav Bašić
 Hrvatski Boksački Savez
Nakon uspješnog olimpijskog starta Nikoline Ćaćić, slično za sebe očekuje i Luka Plantić

Velika je pažnja oko hrvatskog boksačkog olimpijskog dvojca. Kako i ne bi bila kad su oboje prava priča. S jedne strane imamo Nikolinu Ćaćić, naoko plahu djevojku, a zapravo veliku fajtericu u ringu. Njen timski kolega je jednako veliki fajter, Luka Plantić. 24-godišnjak iz Sesveta, koji je posljednjih godina svoj život razvio u Solinu te boksa za tamošnji klub, svoju će olimpijsku avanturu započeti u nedjelju, u japanskom "prime timeu".

Luku će u ringu čekati Odai Alhindawi iz Jordana. Dobar boksač, kao uostalom i svi koji su izborili olimpijske igre, no zapravo vrlo povoljan ždrijeb. Iako su prvi mečevi uvijek najteži, Luka bi uz pravu predstavu trebao savladati ovog boksača te krenuti prema daljnjim ispitima. To bi u drugom krugu bio Meksikanac Romero Torres, a turnir bi u četvrtfinalu mogao voditi na sjajnog Kubanca, Arlena Lopeza. No, i sam Luka kaže da je cilj ići korak po korak.

"Zadovoljni smo ždrijebom. Mogao je biti lakši, ali i teži. Sad ćemo se fokusirati na Jordanca i samo nas on zanima. Bude li to kako planiramo, onda možemo razmišljati unaprijed. Sad gledamo samo prema tom prvom meču. Što se tiče Kubanca, ne gledam tako daleko. Prije tog eventualno meča imam još dva ispred sebe. Da bih uopće imao pravo razmišljati o Kubancu, trebam pobijediti u njima", izjavio je Luka za Fight Site, dokazavši kako je čvrsto s obje noge na zemlji.

Nakon pobjede Nikoline Ćaćić atmosfera u maloj, ali složnoj ekipi mora biti dobra.

"Atmosfera je odlična, svi smo naravno sretni. Meni je Nikolina svojom pobjedom dala samo još jedan dodatni poticaj da i ja dođem do pobjede", kratko je potvrdio.

Već smo spomenuli kako je Nikolina prava "fajterica", a ništa manje ne možemo reći niti za Luku, boksača koji od prve sekunde ide prema naprijed. Takav će biti i u ovom meču.

image
Tomislav Bašić i Luka Plantić
Hrvatski Boksački Savez

"Protivnik je kontraš, ali to nas neće spriječiti da radimo svoj agresivni stil i idemo prema naprijed."

Upravo taj Lukin stil ono je što ga razlikuje od njegovog sedam godina starijeg brata Damira, višestrukog prvaka Hrvatske i trećeg boksača Europe 2016. godine. Damir je poznat kao jedan od najboljih tehničara koje je hrvatski boks dao i bio je dobar uzor Luki za početak karijere. S vremenom su ipak krenuli preferirati drugačiji stil boksa. Dok je Damir netko tko će ići nadboksati i nadmudriti protivnika, Luka je onaj koji melje.

Za razliku od Luke, Damir nije uspio ispuniti svoj olimpijski san, nedostajale su mu uistinu nijanse. Zbog toga je bio više nego sretan kad je Luka uspio u tome.

"Brat kaže kako se sve dogodilo onako kako je trebalo. Vjerovao je u mene od samih početaka, vjerovao da mogu napraviti dobre rezultate. On mi uvijek pruža veliku potporu i sretan je zbog mojih rezultata te zbog mog napretka u svakom pogledu boksa i života. Čak mi je priznao da je zaplakao kao malo dijete kad sam osigurao plasman na Olimpijske igre, a inače je hladan kao špricer. Vjerujem da me zbog ovog čega sparing kad se vratim haha", potvrdio je Luka što vrlo bliska bratska ljubav znači u njegovom slučaju.

Za razliku od Nikoline Ćaćić, Luka i njegov trener Tomislav Bašić bili su među onima koji su izašli u mimohodu sportaša na svečanom otvorenju Igara. I to je svakako bilo nešto posebno.

"Doživljaj je bio odličan. Naravno, nije to to bez ljudi na tribinama, ali nama je bilo super", potvrdio je.

Lukin meč pratit ćemo u nedjelju od 13 sati i 25 minuta.

Ispod teksta možete pogledati i izjave Luka te njegovog trenera Tomislava Bašića, koje nam je ustupio Hrvatski boksački savez.

Linker
14. travanj 2024 11:09