Regija

Luka Plantić u najbrutalnijem meču Europskog prvenstva izbacio domaćina i osigurao broncu!

Luka Plantic

 Mitchell Gunn/Shutterstock Editorial/Profimedia
Krajnji cilj mu je ipak zlatna medalja

Hrvatski olimpijac i višestruki prvak hrvatske u boksu Luka Plantić (25) uspio je doći do velikog rezultata za hrvatski boks pobijedivši domaćeg Armenca Hambardzuma Hakobyana u žestokom meču i time se progurao u polufinale Europskog prvenstva u boksu. Ovom pobjedom Luka je osigurao najmanje brončanu medalju, a u nedjelju 28. svibnja (5. mjesec) borit će se za ulazak u finale.

Nakon prve dvije runde bespoštednog rata i izmjena teških udaraca s obje strane, borci su potpuno izjednačeno ušli u treću i odlučujuću rundu. Luka je posljednjoj dionici ubacio u još višu brzinu i uspio uzdrmati Armenca te si time osigurati konačnu pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. U polufinalu ga čeka sjajni Rus Artjom Agejev koji trenutno boksa pod srpskom zastavom. On je samo jedan od brojnih ruskih boksača koji nastupaju pod srpskom zastavom nakon što je reprezentacija Rusije izbačena s međunarodnih natjecanja.

Luka Plantić paralelno s amaterskom karijerom vodi i onu profesionalnu u kojoj je do sada skupio dvije pobjede u isto toliko nastupa. Krajnji cilj mu je ipak još jednom pokušati izboriti olimpijske igre, te osvajanjem medalje samome sebi omogućiti bolju pregovaračku poziciju u profesionalnom boksu, bolje promotore, te naravno i veću zaradu jednoga dana. Luka je dao i kratku izjavu u kojoj je prokomentirao svoju veliku pobjedu.

"Meč je bio težak, finale prije finala. Trebalo je pobijediti domaćeg boksača pred punom dvoranom. Ja sam ovdje došao po medalju zlatnoga sjaja. U nedjelju idemo po to finale, a onda u ponedjeljak po taj zlatan sjaj."

Linker
26. travanj 2024 14:35