Regija

Luka Plantić uraganski do četvrtfinala! Prekidom u prvoj rundi stigao na pobjedu od plasmana na OI

Luka Plantić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
Vrlo obećavajući početak predolimpijskih kvalifikacija u predgrađu Pariza

Zagrepčanin Luka Plantić (24) plasirao se u četvrtfinale predolimpijskih kvalifikacija koje su u petak počele u predgrađu Pariza, Villeboneu. To znači da ga još tek jedna borba dijeli od nastupa na Olimpijskim igrama!

Luka Plantić, naš poluteškaš (do 81 kg) je prekidom već u 1. rundi pobijedio mladog, 20. godišnjeg Armenca Gora Nersesjana koji je prije dvije godine bio osvojio broncu na Europskim igrama u Minsku, što je tada ujedno bilo i Europsko prvenstvo.

Plantić je tako s dvije kvalifikacijske pobjede (prva je bila još u ožujku prošle godine u Londonu 2020. na zbog pandemije prekinutom turniru), prvo nad Austrijancem Džumbekovom, te sada nad Armencem, došao na korak do olimpijske vize.

Plantićev suparnik u četvrtfinalu, u večernjem programu subote, bit će čvrsti, agresivni Emmat Brennan. Irac je uvjerljivo, jednoglasnom odlukom pobijedio Švicarca Uku Smajlija, a predstavio se kao boksač sličnog stila poput Plantića. U klasifikaciji Irskog boksačkog saveza, Brennan pripada od travnja ove godine u 4. klasu, zvanu “International”, ali neka to nikako ne zavarava. Prvo, u Irskoj je boks silno razvijen i vrhunske kvalitete, a 4. klasa označava mlade i vrlo nadarene boksače. Omjer u amaterskom boksu 39-25 nije na prvu baš dojmljiv, ali omjeri kada je amaterski ili “olimpijski” boks u pitanju, znaju i zavarati.

U svakom slučaju, bit će to sudar dvojice razarača, a pobjednik je sigurni putnik na Olimpijske igre u Tokiju. Poraženi će pak dobiti priliku i za popravni kroz repesaž moguće izboriti olimpijsku vizu.

Linker
25. travanj 2024 16:40