Regija

Hrabra Marija umalo šokirala svjetsku prvakinju, boksala je meč za povijest

Marija Malenica
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
Hrvatska boksačica oprostila se od kvalifikacijskog turnira za OI, ali može biti ponosna na sebe

Luka Plantić i Nikolina Ćaćić izborili su četvrtfinale i borbe koje im donose olimpijsku vizu za Tokio, u subotu će se za nju boriti i Marko Milun u superteškoj kategoriji, a na žalost, Marija Malenica oprostila se od kvalifikacijskog turnira u Parizu, piše službena stranica Hrvatskog boksačkog saveza.

Marija Malenica, naša iskusna prvakinja, djevojka koja nosi titule i iz kickboxinga, nije se uspjela plasirati u četvrtfinale kategorije 60 kg kvalifikacijskog turnira u Parizu, no zaslužuje sve čestitke i duboki respekt za ono što je prikazala u ringu. Pružila je apsolutno sve što je mogla, borila se svim srcem, ali nije mogla proći pokraj domaće boksačice, vrhunske Maive Hamadouche, treće na svjetskoj rang-listi profesionalki i svjetske IBF prvakinje.

Naklon do poda neustrašivoj Splićanki! Marija je izgubila odlukom sudaca od iskusne Francuskinje, no boksala je meč za povijest! Takav meč, s toliko razmjena udaraca, takvog tempa, vjerojatno nikad nije viđen u ženskom boksu, piše HBS.

Obje boksačice su od prve sekunde zauzele gard bez odstupanja, davale i primale udarce, i to je sigurno bio najuzbudljiviji meč dana u Parizu, čekalo se samo koja će prva posustati. Nije posustala Marija, izvlačila je zadnje atome snage, ali nije ni Hamadouche.

Marija je odlukom sudaca 4:1 upisala prvu žestoku rundu, no Francuskinja je u drugoj nametnula još luđi ritam i ta runda vjerojatno joj je donijela i konačnu pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Spomenimo da će se Nikolina Ćaćić boriti u nedjelju, 6. lipnja, a u subotu, 5. lipnja, u ringu će se u osmini finala naći superteškaš Marko Milun protiv Engleza Fazera Clarkea te Luka Plantić u poluteškoj kategoriji u četvrtfinalu protiv Irca Emmeta Brennana.

Linker
25. travanj 2024 09:04