Regija

Luzar Smajić nastupa sljedeći mjesec: Nastavak pobjedničkog niza tražit će protiv domaće predstavnice

Sara Luzar Smajić vs. Emilia Czerwinska

 Ksw
27-godišnja hrvatska borkinja trenutno je u seriji od četiri uzastopne pobjede

Najbolja poljska MMA promocija KSW svoju sljedeću priredbu održat će 23. srpnja (sedmi mjesec). Tomasz Romanowski i Andrzej Grzebyk predvodit će event borbom u velter kategoriji, a jedan zanimljiv meč za fanove iz naše regije, Poljaci su danas potvrdili.

Najbolja hrvatska borkinja Sara Luzar Smajić (4-1-0) također će nastupiti na tom eventu, a protivnica će joj biti domaća predstavnica Emilia Czerwinska (1-0-0).

Luzar Smajić prošle godine debitirala je za KSW i jednoglasnom odlukom pobijedila je Aitanu Alvarez. Pobjedu je Sara upisala i u svom drugom KSW nastupu koji je odradila u četvrtom mjesecu ove godine. Podijeljenom sudačkom odlukom tada je pobijedila Nataliju Baczynsku. Sara je trećerangirana borkinja KSW-ove ljestvice koja zapravo obuhvaća slamka i muha kategoriju, odnosno radi se o svojevrsnoj ''P4P'' ljestvici. Treća uzastopna pobjeda mogla bi ju dovesti do ''title shota'' u muha kategoriji unutar koje Sara nastupa. KSW trenutno nema prvakinju niti jedne od dvaju kategorija za žene, a prvoplasirana na spomenutoj ''P4P'' ljestvici trenutno je Anita Bekus, borkinja slamka kategorije.

Što se Sarine protivnice tiče, Emilia Czerwinska 31-godišnja je Poljakinja s jednom profesionalnom MMA borbom iza sebe. Emilia se borila u devetom mjesecu prošle godine, na istoj priredbi kao Sara, a nokautom u drugoj rundi pobijedila je debitanticu Weroniku Eszer. Czerwinska jedan nastup ima i u profesionalnom boksu, a uspješno je odradila i tu borbu. Iza nje je i nekoliko uspješnih amaterskih nastupa.

Luzar Smajić u ovaj meč ulazi kao osjetno iskusnija i favorizirana borkinja. Nadamo se kako će drugom polovicom sedmog mjeseca nastaviti svoj pobjednički niz te da će Kielce napustiti s trećom KSW pobjedom u jednako toliko nastupa.

Linker
19. travanj 2024 05:38