Regija

‘Maga‘ porazio Shlemenka i osvojio pojas, ‘Joker‘ ga ubrzo prozvao: ‘Dokazao sam da mogu bolje od tebe‘

Magomed Ismailov i Aleksandar Ilić

 Screenshot (youtube, Ushatika)
Srpski borac Aleksandar Ilić želi odraditi revanš protiv Magomeda Ismailova, ali prema MMA pravilima

Puno ‘‘hypea‘‘ podiglo se jesenas u Rusiji oko boksačkog meča između Aleksandra ‘‘Jokera‘‘ Ilića i Magomeda Ismailova.

Sve je započelo krajem osmog mjeseca na RCC 12 eventu. ‘‘Joker‘‘ je na tom eventu uparen s legendarnim Alexanderom Shlemenkom, a Rusi su unaprijed otpisali Ilića i već su radili na promociji borbe između Shlemenka i Magomeda Ismailova. Nažalost po njih, Ilić je rekao ‘‘neće moći‘‘ i Shlemenka je nokautirao nakon samo 21 sekundu borbe.

Koljenom je ‘‘Joker‘‘ pogodio bivšeg Bellatorovog prvaka koji je iza sebe imao čak 75 profesionalnih mečeva (62-13-0 bio je njegov ‘score‘ uoči tog meča), a nakon što ga je uzdrmao, posao je dovršio s nekoliko udaraca u parteru. Ilić je na taj način jednostavno preuzeo Shlemenkovu poziciju za obračun s ‘‘Magom‘‘ koji uživa veliku popularnost u Rusiji.

Pravda Boxing brzo je reagirala i ugovorili su boksački meč između Ismailova i ‘‘Jokera‘‘. Borba je održana 7. listopada (10. mjesec), a jednoglasnom odlukom slavio je Ismailov koji je pružio vrlo dobar i dominantan nastup. S obzirom da je ‘‘Maga‘‘ maknuo Ilića s puta, otvorila se prilika da on i Shlemenko napokon odrade svoj nastup.

Upravo na RCC 13 eventu održanom proteklog vikenda, Rusi su napokon uspjeli održati borbu između Ismailova i Shlemenka, a ‘‘Maga‘‘ je slavio jednoglasnom odlukom i postao je RCC-ovim prvakom u srednjoj kategoriji.

Bio je to meč s pregršt akcije, a ‘‘Joker‘‘ je popratio što se dogodilo na RCC-ovom eventu, a putem svog Instagram ‘‘storyja‘‘ prozvao je Ismailova na novi obračun, ali prema MMA pravilima.

‘‘Maga, čestitke na pobjedi i sada si ‘prvak‘. Ali ja sam dokazao da mogu bolje od tebe. Idemo odraditi MMA meč sada, u RCC-u za pojas.‘‘, napisao je Ilić, a pritom je naglasio kako je on pobijedio Shlemenka za 21 sekundu, dok je Ismailov trebao 25 minuta, odnosno pet rundi.

image

Instagram story Aleksandra Ilića

Instagram (aleksandar Ilić)

MMA borba Ilića i Ismailova u RCC-u definitivno ima smisla s obzirom da su obojica porazili Shlemenka, a napravili su i zanimljivu priču sa svojim rivalstvom. ‘‘Joker‘‘ se u boksačkom debiju nije najbolje snašao, a u meču s takvim pravilima bio je lišen svog najjačeg oružja - kickova. Naravno, Ismailov će u MMA borbi imati opciju hrvati, a u tom segmentu jako je dobar.

Nema smisla previše nagađati što će se dogoditi. Preostaje nam pričekati reakciju RCC-ovih čelnika, a nadamo se da će pokazati interes za ugovaranjem ove borbe.

Linker
19. travanj 2024 09:27