Regija

Mario Žgela novi je hrvatski MMA supertalent: 'Taktika je bila prebiti ga'

Mario Žgela
Mario Žgela mladi je vinkovački MMA borac koji svakim nastupom izgleda sve impresivnije. Posljednji je odradio jučer na SBC 22 priredbi u Somboru, a pobjeda nad Milanom Bodonjijem može se opisati kao klasično demoliranje. Time je ovaj borac samo potvrdio status novog hrvatskog MMA supertalenta.

Samo dva mjeseca aktivnog MMA treninga imao je Mario Žgela kad je u prosincu 2017. godine na SBC-u uskočio u borbu protiv Vlade Filipovića. Tada već poznatom srpskom borcu pružio je sjajan otpor i izgubio je tek nakon sudačke odluke. Već tada vidjelo se kako je ovaj momak sposoban za velike stvari. Dva mjeseca kasnije savladao je Nikolu Drljaču, da bi nakon jednogodišnje pauze upisao dvije ovogodišnje pobjede. Prvo je u Austriji nokautirao domaćeg borca Maria Dengga, a jučer je u Bačkoj Palanci riješio još jednu domaću uzdanicu.

Milan Bodonji velika je nada srpskog MMA-a, no protiv Žgele je doživio teško opisiv poraz. Vinkovački 22-godišnjak od prve je sekunde žestoko krenuo i bilo je pitanje vremena kad će doći kraj. Nakon što je Bodonji primio veliki broj udaraca, ali nije se predavao, Žgela je na isteku treće minute borbe došao do vrata i završio borbu gušenjem. Gledajući da je krenuo "brawlerski", upitali smo ga koja je bila taktika za borbu.

"Ne mogu baš nešto puno reći o taktici. Zapravo, taktika je bila da ga prebijem, to mi je tako trener Ilija rekao. Nismo nešto previše kombinirali, samo smo planirali što više klinča i hrvanja, a što manje distance jer smo znali da je to ono što on radi. Ima odličan boks pa je bio plan srušiti ga i na podu završiti", ispričao je ovaj vrlo skromni momak koji je htio borbu završio nokautom, no na kraju se "smilovao" protivniku:

"Da, tukao sam ga i nije se predavao, ali onda sam vidio da je ostavio vrat, provukao sam ruku i ugušio ga."

Žgela namjerava nastaviti napredovati kroz SBC i sigurno će idući nastup imati u njihovom heksagonu. Moglo je to biti već krajem ljeta, no ipak će uzeti koji mjesec više za odmor.

"Ponuđena mi je borba već u rujnu, ali to nisam mogao prihvatiti. Mislim da ću kratko pauzirati jer jednostavno ne mogu trenirati po ovim vrućinama, ne osjećam se dobro. Nadam se da bih mogao upasti na event u studenom", ispričao je, a onda je dodao još nešto o fantastičnom uspjehu hrvatskih boraca, koji su na jučerašnjoj priredbi slavili u svih šest međusobnih ogleda s domaćim borcima:

"To je bilo sjajno, ali posebno me oduševio Anđelko Kitić. Nije se predavao, baš sam tijekom borbe komentirao Vladi Neferanoviću kako je Huđan sve umorniji te kako bi Kitić mogao preokrenuti borbu i završiti ga. Upravo to se dogodilo."

Mario Žgela dolazi iz Valens MMA tima, a njegov najpoznatiji timski kolega je također sve uspješniji borac, Vlado Neferanović. Njih dvojica zapravo su nerazdvojni i za svaku borbu se pripremaju zajedno te su jedan drugom najveća podrška. Upravo na taj način zajedno napreduju i sigurno smo kako su najbolji rezultati zapravo tek ispred njih.

Linker
20. travanj 2024 05:16