Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: FNC u Sarajevu, UFC zatvara godinu PPV priredbom, nastupaju Ilić i Vila

Tomo Spahović i Miran Fabjan

 FNC Fnc
Pred nama je bogat borilački vikend kao uvertira za ono što nas čeka pred Božić

Često smo naglašavali da je ovaj prosinac mjesec koji će nam ponuditi mnoštvo toga u borilačkim sportovima. Također smo ukazivali da su prva dva vikenda nešto slabija, ali da nas nakon toga čeka pravi vatromet. Ta dva "slabija" vikenda su iza nas, pružila su i više nego što smo očekivali, a sada slijedi pravi šou program!

UFC 296: Edwards vs. Covington

Najjača svjetska MMA promocija ovu kalendarsku godinu zatvara sa stilom. Posljednja priredba ujedno nam donosi i dvije borbe za pojas, u glavnom meču večeri na kocki će biti titula velter kategorije, a vladar divizije Leon Edwards brani svoj tron protiv Colbyja Covingtona. Netom prije njih prvak muha kategorije Alexandre Pantoja branit će pojas protiv Brandona Royvala. Ostatak borbi također je sjajan, nastupit će Shavkat Rakhmonov, Tony Ferguson, Stephen Thompson, Vicente Luque, Ian Garry, Paddy Pimblett... Ma, fenomenalno!

Gdje: T-Mobile Arena, Las Vegas

Kada: U noći sa subote (16.12.) na nedjelju (17.12.). Preliminarni dio kreće u ponoć, dok je glavni dio na rasporedu od 4.00.

Popis borbi: OVDJE

FNC 14: Spahović vs. Fabjan

Najjača regionalna MMA promocija također zatvara ovu godinu velikom priredbom. Prvi puta doći će u prijestolnicu Bosne i Hercegovine, Sarajevo, što je savršeno mjesto za povratak u kavez Tome Spahovića. Ipak, neće imati lak zadatak jer će mu društvo u kavezu praviti nabrijani Slovenac Miran Fabjan. Izdvajamo i borbe braće Sičaja, tu je i povratak Maria Žgele, što vam sve govori da ni pod razno ne smijete propustiti ovu priredbu. Uostalom, odlična je uvertira za UFC koji će početi odmah po završetku ovoga.

Gdje: Olimpijska dvorana Zetra, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Kada: U subotu (16.12.). Program kreće od 19 sati.

Popis borbi: OVDJE

Gdje gledati: Voyo.hr

KSW 89: Parnasse vs. Bartosinski, Materla vs. Pawlak, Vila vs. Charzewski

Ako kojim slučajem niste zainteresirani za FNC, u istom terminu KSW održava svoju priredbu gdje ćemo gledati čak dvije borbe za pojas. Sve to postaje još zanimljivije kada vam kažemo da dvostruki prvak (perolaka i laka) Salahdine Parnasse napada treći pojas, onaj velter kategorije kojeg drži Adrian Bartosinski. Nismo sigurni bi li se to usudio da je Soldić još tamo... No, idemo dalje. Pojas srednje kategorije također će biti na kocki, a za taj se tron bore legenda poljskog MMA-a Michal Materla i bivši UFC borac te aktualni vladar Pawel Pawlak. Regionalnim fanovima zasigurno će zanimljiv biti debitantski nastup ponajboljeg bosanskohercegovačkog borca Ahmeda Vile, a još ćemo samo reći: Nabavite koji monitor viška...

Gdje: PreZero Arena, Gliwice, Poljska

Kada: U subotu (16.12.). Priredba kreće u 19 sati.

Popis borbi: OVDJE

RCC 17: Šlemenko vs. Ilić 2

Uvertira za sve gore napisano jest revanš između legende ruskog MMA-a Alexandera Šlemenka i Aleksandra Ilića. "Joker" je u prvom meču iznenadio sve i nokautom nakon 21 sekunde slavio protiv "Storma", a sada će pokušati još jednom slaviti protiv njega u glavnom meču večeri. Prije njega će nastupiti Aleksej Oleinik, a bit će još zanimljivih borbi tako da - bacite oko i nemojte trepnuti!

Gdje: Jekaterinburg, Rusija

Kada: U petak (15.12.). Ilić bi trebao imati meč oko 20 sati.

Popis borbi: OVDJE

SBC 48 Revenge: Jurišić vs. Carlos

Ponajbolja srpska MMA promocija također ima svoju priredbu ovog vikenda, a posebno je zanimljivo to što će u glavnoj borbi večeri svoj povratak, ali u boksu bez rukavica, odraditi Uroš Jurišić. Na toj će priredbi nastupiti i Predrag Bogdanović te Miloš Janičić koji također ima "bare knuckle" meč što sugerira da nikako ne smijemo smetnuti s uma ovaj "event".

Gdje: Odžaci, Srbija

Kada: U petak (15.12.). Priredba kreće u 18 sati.

Popis borbi: OVDJE

Jake Paul vs. Andre August

Da ne bi bilo da nema boksa, tu je i novi nastup Jakea Paula. Znamo da mnogi osporavaju to kad ga se naziva boksačem, ali činjenica je da se uspio etablirati u tom svijetu. Protivnik će mu biti 35-godišnji Andre August, a vidjet ćemo može li on zaustaviti popularnog influencera.

Gdje: Caribe Royale Orlando, Orlando

Kada: U noći s petka (15.12.) na subotu (16.12.). Paulov meč se očekuje oko 4.30.

Popis borbi: OVDJE

Linker
27. travanj 2024 08:05