Regija

Marko Bojković dominantnom izvedbom pobijedio je nevjerojatno čvrstog Giorgadzea

Marko Bojković

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
Mladi srpski borac dominirao je od početka do kraja borbe

Super talentirani srpski borac Marko Bojković, brzo se isprofilirao kao jedno od zaštitnih lica FNC Armagedona. Borac iz Ahilej borilačke akademije oduševio je u prvoj sezoni FNC Armagedona. Bojković je tada osvojio turnir u kategoriji do 70 kilograma, a drugi profesionalni nastup odradio je u 12. mjesecu u Osijeku. Tamo je u prvoj rundi nokautirao Poljaka Dawida Galeckog, a danas ga je čekao opasni i dosad neporaženi Gruzijac Luka Giorgadze (4-0-0).

Bojković je doslovno bio čovjek na misiji u ovom meču. Najavio kako će ovo biti klasično ''čerupanje kokoši'' i to je odlučno htio dokazati. Furiozno je krenuo na svog protivnika i meč je jako brzo otišao u parter. Bojković je kombinirao udarce i pokušaje ''submissiona'' (RNC-a), ali Giorgadze se hrabro pokušao izvući. Bojković je bio nemilosrdan i bez prestanka je razvaljivao Giorgadzea u parteru. Gruzijac je djelovao izuzetno samouvjereno uoči meča, ali brzo je spoznao s kakvim se borcem danas našao u kavezu. Ipak, Giorgadze je prezentirao čvrstoću koja karakterizira brojne gruzijske MMA borce te je čak i pričao iz donje pozicije, unatoč velikoj šteti koju je pretrpio već u prvih par minuta. Sve do kraja runde, Bojković je prezentirao odličan ''GNP'', a naročito dobro pogađao je laktovima. Treba reći kako Giorgadze nije klonuo duhom te je jedva čekao drugu rundu.

Druga runda započela je otvorenom razmjenom. Gruzijac je primio nekoliko teških udaraca, ali jednostavno nije prestajao pričati. Nevjerojatnu bradu ima Giorgadze, ali Bojković je vidno odstupao kvalitetom. Giorgadze je uspjeha imao s low kickovima i middle kickovima, ali Bojković je konstantno kontrolirao borbu. Nevjerojatno je kakve je udarce Giorgadze primio, a da nije ostao niti uzdrman. Količina njegovog ''trash talka'' rasla je proporcionalno s brojem udaraca koje je primao. Vjerojatno niti sam Bojković nije mogao vjerovati što se događa, ali krupnim koracima gazio je ka pobjedi.

Marko je treću rundu otvorio ''double leg'' rušenjem. Kontrolirao je Bojković Giorgadzea sve do kraja runde i dobro je radio ''ground and poundom''. Pružili su si borci ruke na kraju borbe, a Giorgadze je nevjerojatnom ćvrstinom zaslužio poštovanje sjajnog srpskog borca. Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Marko Bojković

Gruzijcu je ovo prvi poraz u petom profesionalnom nastupu, dok je Bojković svoj profesionalni omjer podebljao na tri pobjede te je i dalje neporažen. Bojković je nakon meča objasnio kako je u borbu ušao s ozljedom meniskusa i ligamenata koljena te je razočaran svojim nastupom. Nema razloga da Bojković bude razočaran jer ovo je bila totalna dominacija od početka do kraja.

Linker
13. travanj 2024 13:36