Regija

‘The Skull Crasher‘ pred najvećim izazovom do sada

Marko Bojković

 Uroš Arsić
Marko Bojković vjerojatno se neće boriti do kraja ove godine

Sve popularniji srpski borac Marko Bojković našao se pred najvećim izazovom do sada, ovoga puta u obliku dugog oporavka od ozljede. Dijagnoza koju ima je prednji ukršteni ligament, što obično iziskuje operaciju i dug oporavak. No Marko se odlučio suprotstaviti toj ozljedi na drugi način kako bi izbjegao operaciju.

Plan mu je da pomoću posebnog programa treninga pokuša ojačati muskulaturu u cijelom tom predjelu noge, a posebni naglasak staviti na manje mišićne skupine na nozi kako bi što bolje pogodio ciljano područje oko ligamenta.

Marko Bojković je od jednog nepoznatog momka stasao u jednog od najvećih potencijala slobodne borbe u cijeloj regiji. U profesionalnoj karijeri za sada je neporažen u sve tri borbe, a polako ga se gradi kako bi za koju godinu postizao velike rezultate. Trenutno mu je 20 godina, a već je stekao nadimak vrijedan strahopoštovanja, " The Skull Crasher".

U karijeri je osvojio Armagedon turnir, a posljednju borbu odradio je pod okriljem FNC organizacije gdje je dominantnom predstavom savladao neporaženog Gruzijca Luku Giorgadzea. Nadamo se kako će mladi Marko ozljedu zaliječiti što prije te da ćemo ga moći već krajem godine gledati u novim izazovima. Na Instagram objavi dao je naslutiti kako će možda doći i do promjene kategorije pošto je trenutno na 85kg jer kako kaže po cijele dane radi samo snagu.

"Možda dođe do promjene kategorije jer sam trenutno na 85kg i po cijeli dan radim snagu s kalorijskim unosom ravnim onima sumo hrvača!!!" - uz šalu je opisao svoju trenutnu težinu Marko. Do sada se borio u kategoriji do 70kg, a bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi promjena kilaže utjecala na njegovu brzinu i pokretljivost.

Linker
29. travanj 2024 14:00