Regija

Marko Bojković saznao ime novog protivnika te poručio: ‘Bit će ovo klasično čerupanje kokoške‘

Marko Bojković

 Uroš Arsić
Mladi srpski borac borit će se protiv neporaženog Gruzijca na FNC 5 priredbi u Zaboku

Jedan od najuzbudljivijih mladih boraca na ovim prostorima svakako je Marko Bojković (2-0-0). Srpski borac oduševio je u prvoj sezoni FNC Armagedona, a ništa manje impresivan nije bio niti u dvanaestom mjesecu protekle godine. Bojković je u Osijeku savladao Dawida Galeckog, nokautom u prvoj rundi.

20-godišnji srpski borac ne samo da je vidno kvalitetan i talentiran borac, nego je i uzbudljiv. Publika iz regije pokazuje sve veći interes za njegovim mečevima, a gledat ćemo ga i 26. ožujka (treći mjesec) u Zaboku. Srpski borac trebao se prvotno boriti protiv neporaženog ruskog borca Ilyasa Omarova (5-0-0). Međutim, puno je problema bilo s izdavanjem vize za Omarova i taj meč ipak se neće dogoditi u Zaboku. Vlasnik FNC-a Dražen Forgač na jučerašnjoj konferenciji za medije otkrio je gdje su nastupili problemi te tko će biti zamjena za Omarova.

''Svi znamo situaciju s Rusijom što je otežalo dobivanje vize za ruske državljane. Omarov je otpao za ovaj meč i našli smo više nego dostojnu zamjenu u vidu Luke Giorgadzea, Gruzijca koji ima omjer 4-0. Jako sličan borac Omarovu koji ima 5-0 omjer. Radi se o jako dobrom Gruzijcu, gledo sam njegove mečeve i Bojkovića očekuje težak meč. Radujem se toj borbi.''

Bojković se tjednima prozivao i prepucavao s ruskim borcem putem društvenih mreža. Silno motiviran bio je Bojković da se okuša protiv takvog borca, ali morat će pričekati neka druga vremena. Ipak Giorgadze također djeluje kao više nego ozbiljan protivnik. Radi se o borcu koji je prošle godine debitirao u MMA-u te je ekspresno upisao četiri pobjede. Tri puta slavio je nokautom, a jednom ''submissionom''. Bojković se osvrnuo na otkazivanje Omarova, ali i na zamjenskog protivnika.

''Ova koza iz Rusije je otpala tako da sad imamo kokošku iz Gruzije. Kokoška je zato što ću ga očerupati na meču. Radi stojku, ono što meni odgovara, tako da će to bili klasično čerupanje kokoške.'', započeo je Marko, a zatim je dodao:

''Moj menadžer Forgač zna da sam ja još prošli puta tražio meč s borcem koji ima 12-3 omjer, ali on nije mogao nastupiti zbog upale uha. Kad sam trebao boriti se s Omarovim, komentari su bili pozitivni. Većina nije ni sumnjala u mene, što me iznenadilo. Ljudi više ne sumnjaju u mene, postali su svjesni da se ja ne zaje**vam, da sam ozbiljan i treniram šest sati dnevno da bi svakom samljeo lubanju. Žao mi je što se ne borim protiv Omarova zato što su njegovi menadžeri ponudili njemu 10 tisuća eura ako me nokautira. Nakon što bih ga pobijedio, zatražio bi da uplate taj novac u dobrotvorne svrhe. Žao mi je, ali taj meč dogodit će se kad-tad. Novi protivnik ima 4-0 omjer, dobar je, ali samljet ću ga u prve dvije runde.''

Bojković je oba dosadašnja profesionalna meča završio prekidom. Patrika Čelića završio je ''submissionom'' u drugoj rundi (RNC) u finalu FNC Armagedona, dok je Dawida Galeckog pobijedio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Nečem sličnom nada se i protiv Giorgadzea.

''Ili ću ga nokautirati ili ću ga dolje završiti. Bolje mu je da ne na završimo dolje, jer onog trenutka kad završimo tamo, on se više neće ustati. To će biti kraj za njega. Volio bih pružiti borbu u stojci jer je to ljudima zanimljivije i htio bih ga teško nokautirati. Spremao sam se za hrvača, ali rekao sam svom treneru Icku da mislim kako imam hrvanje kao barem pola Dagestanaca koji su mojih godina. Ne bih se bojao rušiti niti Omarova i vjerojatno bih ga rušio te dominirao u parteru. Ali dobro, bit će vremena da i to pokažem.''

Novom pobjedom pod okriljem FNC-a, Marko Bojković nametnuo bi se kao legitiman kandidat za napad na pojas lake kategorije u FNC-u. Organizacija trenutno nema prvake, no prvog će okruniti upravo u Zaboku. Daniel Bažant i Rony Jason borit će se za titulu u perolakoj kategoriji, a Bojković se osvrnuo na svoje ambicije po pitanju pojasa u lakoj kategoriji.

''Pojas će doći sam od sebe. Bitno mi je da radim sa što boljim borcima, a Forgač će znati kad je vrijeme za pojas. Volio bih da se to dogodi u Zagrebu ili Beogradu.''

Šteta što je Omarov na kraju otpao, jer bio bi to pravi test za ovog nevjerojatno talentiranog borca. Ipak, treba čestitati organizatorima na pronalasku adekvatne zamjene i činjenici da nećemo ostati bez Bojkovićeva nastupa na spektaklu koji nas za dva tjedna čeka u Zaboku.

Linker
12. travanj 2024 16:10