Regija

Marko Bojković saznao ime protivnika za FNC u Areni: Protivnik pobjeđuje isključivo prekidima

Marko Bojković

 Uroš Arsić
Jedan od najvećih talenata u regiji vraća se u kavez nakon teške ozljede

Odmah kad je FNC najavio FNC 11 event i povratak Marka Bojkovića u kavezu, fanovi u regiji bili su silno zainteresirani za protivnika s kojim će ga organizacija upariti. Ivan Đorđević ‘‘Icko‘‘ kao Bojkovićev trener brzo je otkrio da protivnik neće biti Brazilac Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro, barem zasad, ali najavljen je itekako ozbiljan protivnik.

Danas smo napokon saznali o kome se radi. Shamil Irisbiev (4-1-0) bit će Bojkovićev protivnik, a radi se borcu koji iza sebe ima četiri pobjede i jedan poraz u profesionalnoj MMA karijeri. Irisbiev nastupa pod belgijskom zastavom, a karijeru je otvorio s tri uzastopne pobjede.

U šestom mjesecu prošle godine upisao je prvi poraz. David Hawker (4-0) porazio ga je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, ali Irisbiev se pobjedama vratio u drugom mjesecu ove godine. Prekidom nakon druge runde, Irisbiev je porazio Quincyja Makatitu na eventu Cage Warriors Academyja. Irisbiev je sve svoje dosadašnje pobjede upisao prekidom i radi se o izrazito opasnom borcu.

Što se Bojkovića tiče, njegov posljednji nastup gledali smo u trećem mjesecu prošle godine na FNC 5 eventu. Marko je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Luku Giorgadzea, a nakon tog se nije borio jer se oporavljao od teške ozljede koljena. Super talentirani srpski borac sada je spreman na povratak u kavez i 28. svibnja (peti mjesec) ćemo ga gledati na eventu u Areni Zagreb.

FNC 11 event poprima svoje konture i kroz proteklih nekoliko dana organizacija je objavila niz vrhunskih mečeva. ‘‘Fight card‘‘ još nije kompletiran i radujemo se vidjeti što još slijedi u režiji najbolje hrvatske MMA organizacije.

Linker
28. travanj 2024 13:56