Regija

Potvrđen još jedan meč za FNC 11 event: Andi Vrtačić nastupit će u Areni nakon uspješnog KSW debija

Andi Vrtačić

 Goran Sebelic/CROPIX
Sjajni pulski borac borit će se protiv vrlo atraktivnog borca iz Švedske

Nešto više od mjesec dana prošlo je od debija Andija Vrtačića (4-1-0) u KSW-u. Borac iz pulskog Trojana debitirao je u ponajboljoj europskoj organizaciji tako što je nokautirao Mateusza Janura krajem druge runde. Bila je to samo još jedna potvrda Vrtačićeve vrijednosti, a ne sumnjamo da će Andi pružiti još pregršt dobrih mečeva u KSW-u.

Prije nego ponovno uđe u KSW-ov kavez, Vrtačić će nastupiti pod okriljem FNC-a. Naime, danas je stigla potvrda iz FNC-a da će se Vrtačić boriti 28. svibnja (peti mjesec) na FNC 11 eventu u Areni Zagreb. Protivnik će mu biti Šveđanin Robin Roos (5-3-0).

Radi se o borcu vrlo bogate amaterske karijere. 2018. godine nastupio je i na amaterskom Svjetskom prvenstvu u MMA-u, a tamo je ispao u četvrtfinalu od kasnijeg osvajača srebrne medalje, Axela Sole. Sola je Roosa porazio podijeljenom odlukom sudaca.

Roos se u profesionalce otisnuo 2019. godine, a nakon dvije pobjede u prva dva nastupa, uslijedila je ‘‘crna serija‘‘. Tri poraza zaredom upisao je Roos, ali vrijedi istaknuti da je jedan od ta tri poraza došao protiv Georgea Hardwicka, aktualnog Cage Warriorsovog prvaka u lakoj kategoriji.

Roos se nakon toga vratio pobjedama i upisao je tri pobjede zaredom. Sve svoje profesionalne pobjede ostvario je nokautom i radi se o borcu koji kao i Vrtačić, preferira stojku.

Mogao bi ovo biti jedan od onih mečeva koji neće dobiti veliku pažnju kao neki drugi mečevi na ‘‘fight cardu‘‘, ali nakon eventa bi se ponajviše moglo pričati upravo o meču Vrtačića i Roosa. Sigurno nas čeka sjajan obračun u stojci, a velike su šanse da vidimo i neki spektakularan nokaut.

Linker
20. travanj 2024 09:51