Regija

Marko Martinjak se osvrnuo na zaredale neuspjehe hrvatskih boraca: ‘Smakići, Babić, ja i sada Soldić‘

Marko Martinjak

 Screenshot (youtube, Byb Extreme Fighting Series)
Vjeruje da će se svi vratiti na pobjedničke staze

Naš najbolji borac u boksu golim šakama, Marko Martinjak, danas se na društvenim mrežama osvrnuo na loš niz hrvatskih boraca u posljednje vrijeme. On je prije gotovo dva mjeseca izgubio u borbi za dijamantni pojas od Jaromea Hatcha. Marko je dominirao od prve minute, dva puta rušio Hatcha da bi na kraju nesretno naletio na udarac nakon kojeg se više nije mogao oporaviti i u konačnici upisao poraz.

"Nažalost prva polovica godine je bila vrla loša za hrvatske borce u različitim borilačkim sportovima (Smakići,ja,Babić i sada na kraju Soldić).. ali vjerujem u sebe i u ove dečke da se svi u drugoj polovici ove godine vraćamo na pobjedničke staze.. nikada poraz,uvijek lekcija.." - u ohrabrujućem tonu napisao je Marko.

Najaktualniji poraz je onaj Roberta Soldića od sinoć, kada je nakon kvalitetne prve runde završio teško nokautiran od strane švedskog MMA borca Zebaztiana Kadestama. Nakon poništene borbe protiv Murada Ramazanova, Soldiću je ovo bio ‘novi+ debi u azijskog organizaciji, te se nažalost nije uspio prikazati u svijetlu u kakvom smo ga svi htjeli vidjeti.

Prije dva tjedna napad na svjetsku titulu imao je Alen Babić, te je izgubio meč koji je prema mnogima trebao pobijediti jer je jednostavno bolji boksač od Rozanskog. Dok je Rozanski imao razrađenu taktiku od prve sekunde, ‘Savage‘ jednostavno nije bio pripremljen za takav siloviti start Poljaka, koji ga je doslovno na ‘prepad‘ uspio pobijediti već u prvoj rundi. Dok su jedni mediji kritički pisali o porazu, drugi su iskoristili situaciju da gaze po njemu dok je na podu, što je bilo ispod svakog dostojanstva.

Naš ponajbolji teškaš Agron Smakići prije dva mjeseca boksao je za Europski EBU pojas protiv neporaženog Agita Kabayela, a zadesila ga je slična sudbina kao i Alena Babića. Kabayel, koji inače boksa ‘dizelaški‘ što znači da sporije otvara mečeve, odlučio se promijeniti taktiku i krenuti naprijed od prve minute, te tako iznenadio našeg boksača. Nije Agron htio otići bez ispaljenog metka te se muški potukao s Agitom i gotovo ga završio u drugoj rundi, no Agit je preživio, a Agi ostao bez zraka što je u konačnici bilo i ključno za poraz.

Linker
18. travanj 2024 21:43