Regija

Marko Milun otputovao u Portugal na još jedne pripreme s vrhunskim profesionalnim teškašem

Marko Milun
 Instagram
Nakon što je bio dio kampa Anthonyja Joshue, Marko Milun odlazi sparirati s Dillianom Whyteom

Najbolji hrvatski amaterski boksač super teške kategorije, Marko Milun, trenutno prolazi najbolje pripreme za ono što mu u budućnosti slijedi, a to je profesionalna karijera. Prvobitno je proveo nekoliko tjedana u kampu Anthonyja Joshue, na pripremama za njegov proteklog vikenda održani meč protiv Oleksandra Usyka, nakon čega kod kuće nije bio dugo vremena. Već danas otputovao je u Portugal, državu koja već neko vrijeme pripremni kamp nudi drugom elitnom teškašu, Dillianu Whyteu.

“Sljedeća dva tjedna pripremat ću se uz Whytea, a onda ću po povratku nastaviti treninge u klubu i sparingirati Babiću. Koristit će to njemu u pripremi za Brownea, a i meni za Svjetsko prvenstvo u Beogradu", rekao je Milun za stranice Hrvatskog boksačkog saveza, nakon što je danas sletio u Portugal.

To bi značilo kako će se Marko za Svjetsko prvenstvo pripremati odvojeno od ostatka reprezentacije. Naime, oni su danas otputovali u talijanski Azis, gdje će se u njihovom nacionalnom boksačkom centru pripremati zajedno sa svojim kolegama, rivalima, ali i sportskim prijateljima iz Italije. Oni će tamo provesti tjedan dana.

Marko bi trebao Dillianu Whyte pomoći u pripremama za meč koji će protiv Otta Wallina odraditi 30. listopada. Nakon što se vrati u Zagreb, u pripremama će pomoći Alenu Babiću, koji će se na istoj priredbi boriti protiv Lucasa Brownea.

Svjetsko prvenstvo u Beogradu održava se od 24. listopada do 6. studenog, a ovog puta bit će najjače unazad dugo vremena. Naime, AIBA je ovog puta uvela izdašne novčane nagrade. Zlatna medalja donosi sto tisuća dolara, srebro 50, dok će se brončani boksači zadovoljiti s 25 tisuća dolara. Nema sumnje kako će zbog toga svega i tenzije biti veće nego ikad, no Marko će se spremiti na najbolji mogući način. Nakon što mu je izmakao nastup na Olimpijskim igrama, ovo je najbolja prilika za iskupljenje. Prije svega samom sebi.

Linker
24. travanj 2024 12:52