Regija

Hrvatska boksačka reprezentacija otputovala na SP: Deset najboljih predstavljat će nas u Beogradu

Hrvatska boksačka reprezentacija
 Hrvatski boksački savez
24. listopada započinje svjetska boksačka smotra koja će se ove godine održati u Srbiji

Najbolji hrvatski amaterski boksači ispraćeni su na Svjetsko prvenstvo koje će se od 24. listopada do 06. studenog održavati u Beogradu. Kako navodi Hrvatski boksački savez, naši boksači otputovali su na datum koji se vodi kao datum osnutka HBS-a, a to se dogodilo prije 100 godina.

Hrvatski boksači na prvenstvo odlaze s najvišim ambicijama. Na prvenstvu će nastupiti više od 620 najboljih svjetskih boksača iz 102 države, mnogi ovo prvenstvo najavljuju kao najspektakularnije u povijesti. Ukupni nagradni fond iznosi 2.7 milijuna dolara i tu se također radi o rekordu.

“Želimo svima da sljedećih 15-tak dana uživaju u vrhunskom boksu. Vjerujemo da će se pamtiti nastupi naših boksača, a kao što je Hrvatski boksački savez dao svoj doprinos u domaćinstvu SP-a, ne sumnjamo da će to i nama pomoći u organizaciji Europskog seniorskog prvenstva U-22 za boksačice i boksače kojem smo mi domaćini sljedeće 2022. godine.”, boksačima i trenerima poručio je Bono Bošnjak, glavni čovjek HBS-a.

Glavni tehnički delegat Svjetske boksačke federacije AIBA-e na SP-u ujedno je i glavni tajnik HBS-a Marko Marović. On je svih proteklih dana radio na mjestu održavanja i nakratko se samo vratio u Zagreb te je u za web-stranicu HBS-a podijelio nekoliko zanimljivih informacija.

''Nositelja po kategorijama nema jer prvi put AIBA predstavlja novih 13 kategorija, a nagrade su donedavno bilo nezamislive – 100.000 dolara za prvo mjesto, 50.000 za srebro i po 25.000 dolara za brončane medalje.”

Marko Milun kao jedna od najvećih uzdanica naše reprezentacije proteklih je mjeseci sparirao s imenima iz samog vrha profesionalnog boksa (Dillian Whyte, Anthony Joshua), a uz njega je uvijek i njegov prijatelj i klupski kolega Alen Babić. Milun će nas predstavljati u superteškoj kategoriji, a uoči SP-a poručio je:

“Nema tajni, sreman sam na sve, a koliko god bilo suparnika u kategoriji, morat ću ih dobiti četvoricu ili petoricu za najviši plasman po kojeg idem na SP u Beograd.”

Što su rekli ostali boksači te izbornik Kristijan Hodak, pročitajte na LINKU. Popis hrvatskih predstavnika po kategorijama pročitajte pri dnu teksta.

Predstavnici Hrvatske na Svjetskom boksačkom prvenstvu u Beogradu 2021:

do 57 kg: Filip Kolak (BK Coloseum Zagreb)

do 60 kg: Diego Mamić (BK Pula)

do 63,5 kg: Matteo Komadina (BK Rijeka)

do 67 kg: Antonio Tkalčić (BK David Koprivnica)

do 71 kg: Filip Kolar (BK Čakovec)

do 75 kg: Gabrijel Veočić (BK Brod Sl. Brod)

do 80 kg: Luka Plantić (BK Salona Solin)

do 86 kg: Damir Plantić (BK Salona Solin)

do 92 kg: Toni Filipi (BK Gladijator Zagreb)

+92 kg: Marko Milun (BK Leonardo Zagreb)

Izbornik Kristijan Hodak

Treneri: Tomislav Bašić (BK Salona), Tomo Kadić (BK Gladijator), Leonardo Pijetraj (Leonardo) i Vanja Kostel (Čakovec).

Linker
22. travanj 2024 22:12