Regija

Martin Batur pao na doping testu! Suspendiran na godinu dana, poništena pobjeda u ONE-u

Martin Batur

 Instagram (martin Batur)
ONE predstavio novog anti-doping partnera, švedski IDTM

Loše vijesti stižu za hrvatskog teškaša Martina Batura. Naime, Martin je pao na doping testu te će mu pobjeda protiv Paula Eliotta biti poništena, a dobio je i suspenziju od godinu dana te ga do sljedećeg ljeta nećemo gledati u ONE-ovom kavezu.

Batur je prošloga mjeseca pobijedio Paula Eliotta na ONE 160 priredbi, a pobjeda je došla nakon što se izvukao iz teškog nokdauna nakon kojeg je borbu ipak okrenuo u svoju korist te pobijedio tehničkim nokautom. No, izgleda da će ta pobjeda biti poništena jer mu je dokazana prisutnost nedozvoljenih supstanci u organizmu.

Kako navodi portal Asian MMA, Baturu je pronađen anabolički steroid kojeg nisu imenovali, nego su samo istaknuli kako se supstanca nalazi na popisu nedozvoljenih sredstava. Švedski IDTM je zaslužan za testiranje boraca u ONE-u, a naveli su kako je uzorak Baturu uzet točno prije ili neposredno nakon meča.

Ono što je zanimljivo jest da ONE po pitanju dopinga nije previše bio angažiran. Često ih se kritiziralo što premalo pažnje pridaju tom aspektu sporta, a rijetko se događalo da neki borac i službeno padne na ovakvom testu. Jedino što se spominjalo jest da testiraju borce na dehidraciju, a tu su politiku uveli nakon smrtnog slučaja prije par godina.

Točno oko Martinove posljednje borbe ONE je predstavio ranije spomenuti IDTM kao svog novog anti-doping partnera (20.8.), a Martinova borba se održala samo šest dana kasnije, tako da ostale zaključke izvodite sami.

Martin će van kaveza biti godinu dana, a borba protiv Eliotta će biti poništena.

Linker
27. veljača 2024 17:35