Regija

Matić vjeruje u dobar rezultat na Olimpijskim igrama: 'Po meni je dobro i pošteno da je došlo do odgode...'

Barbara Matić
 Ranko Suvar / CROPIX
Hrvatska judašica Barbara Matić, iako se službeno još nije kvalificirala za Olimpijske igre u Tokiju jer se za plasman gleda rang lista s početka lipnja, gotovo sigurno bi se našla na popisu za OI u Tokiju.

"Nama se trebala gledati rang lista završno s prvim danom u šestom mjesecu tako da se službeno još nisam kvalificirala, ali u normi smo od naših bile Karla Prodan (do 78 kg) i ja", izjavila je Barbara Matić (do 70 kg) gostujući u podcastu "I ja sam sportaš".

Osim toga vjeruje da u Tokiju može ostvariti dobar rezultat i osvojiti medalju koju Hrvatska još nema – u judu.

"Imala sam u zadnje vrijeme dosta poteškoća s ozljedama, ali sada je to iza mene i vjerujem da ću se dobro pripremiti i ostvariti kvalitetan rezultat", dodala je Matić koja je prije četiri godine debitirala na OI u Rio de Janeiru.

Također smatra da je dobro da su se OI odgodile za iduću godinu.

"Po meni dobro je i pošteno da su se odgodile Igre u Tokiju jer nam svima zdravlje treba biti na prvom mjestu. Bilo bi nepošteno da npr. netko tko se kvalificirao ne može nastupiti zbog cijele ove situacije s virusom", kazala je 25-godišnja Matić.

U judu su se, kao i u gotovo svim ostalim sportovima, natjecanja prekinula i odgodila do daljnjega.

"U četvrtom smo mjesecu trebali imati europsko prvenstvo koje su zasad prebacili za studeni, ali nitko ne zna hoće li se održati. Sva druga natjecanja otkazana su do daljega i nemam nikakvih saznanja kada bi mogla početi", kazala je splitska judašica koja je, s obzirom na to da je judo kontaktan sport i još k tome odvija se u dvorani, morala sama odrađivati treninge.

"Kroz cijelo ovo razdoblje trenirala sam kod kuće, uzela sam neke rekvizite iz kluba koji su mi pomogli u održavanju forme. Nije bilo jednostavno se svaki dan prisiljavati, ali najbitnije je da je to sad prošlo i da se polako možemo vraćati u dvoranu i odrađivati prave treninge", rekla je Barbara Matić, tri puta brončana na Europskim prvenstvima u judu.

Linker
24. travanj 2024 04:59