Regija

Milidragović poražen u Oktagon debiju: ‘Kralj sjevera‘ uspio je preokrenuti meč i slaviti protiv hrvatskog borca

Jan Malach

 Screenshot/Instagram (Jan Malach)
Talentirani Dubrovčanin odlično je ušao u meč i vrhunski odradio prvu dionicu, no u drugoj je do izražaja došao izostanak pripremnog kampa

U posljednjoj borbi preliminarnog dijela priredbe Oktagon 53 u njemačkom Oberhausenu, Luka Milidragović izgubio je od Jana Malacha tehničkim nokautom u drugoj rundi. Talentirani Dubrovčanin isporučio je vrlo dobru izvedbu, osobito u prvoj rundi, a i dobrim dijelom druge, no iskusni Čeh iskoristio je njegovu nedovoljnu fizičku pripremljenost i na koncu mu nanio prvi poraz u profesionalnoj karijeri.

Milidragović je otvorio meč dobrim "middle kickom", nakon čega je s distance kvalitetno kontrolirao protivnika. Nakon otprilike minute i pol, Malach je pokušao ući u "brawl", no hrvatski borac kaznio ga je vezanim ručnim tehnikama, a potom ga nastavio držati na distanci i opetovano koristiti prednost u dužini. Dvije minute prije kraja prve runde, 32-godišnji Čeh pritisnuo je Milidragovića uz žicu, no Dubrovčanin se odlično snašao i srušio protivnika, te ga iz gornje pozicije kažnjavao koljenima i laktovima. Malach je pokušao ustati, a Milidragović mu je uzeo leđa i zaključao "kuke", no ostalo je premalo vremena da završi Čeha. Bila je to odlična prva runda od strane 24-godišnjeg hrvatskog borca, tijekom koje je u potpunosti kontrolirao protivnika i demonstrirao mnoge alate iz svog bogatog repertoara.

Druga runda započela je na sličan i način kao i prva, Milidragragović je koristio distancu, no nakon minute i pol primio je snažan "swing" od Malacha, ali ga je nedugo potom ponovno srušio. Iskusni češki borac uspio se pridići i okrenuti Luku na žicu, a potom ga i srušiti. Milidragović se instantno digao na noge, a potom smo gledali sekvencu u kojoj ga je Malach kontinuirano pritiskao uz žicu, sve dok ga hrvatski borac nije prizemljio uz pokušaj giljotine iz donje pozicije, no nije imao dovoljno snage da uguši. Na koncu je cijelu situaciju u svoju korist okrenuo nešto svježiji "Kralj sjevera", koji je silovitim "ground and poundom" kažnjavao hrvatskog borca, sve dok sudac nije prekinuo meč dvije minute prije kraja druge runde.

Podsjetimo, Milidragović je u borbu s Malachom upao na "short notice", budući da je Gökhan Aksu otkazao nastup tri dana prije meča, a talentirani hrvatski borac objeručke je prihvatio ponudu i uskočio praktično u posljednji tren. To se, nažalost, pomalo i osjetilo u drugoj rundi i dojam je da bi ishod bio dijametralno suprotan da je Dubrovčanin u Oberhausen došao s cjelovitim pripremnim kampom. Unatoč prvom porazu u profesionalnoj karijeri (uz prethodne tri pobjede), Milidragović je ostavio vrlo dobar dojam u Rudolf Weber Areni i pokazao zašto ga se smatra jednim od najvećih hrvatskih MMA talenata.

Linker
29. travanj 2024 02:37