Regija

Luka Milidragović oglasio se nakon poraza: ‘Bez rizika nema nagrade! Hvala svima na podršci‘

Luka Milidragović

 Instagram (oktagon Mma)
24-godišnji Dubrovčanin prihvatio je rizik, pokazao je odvažnost, ali pobjeda je ipak izostala

Silno se mučio Luka Milidragović s pronalaskom mečeva, još otkako se borio u sklopu prve sezone FNC Armagedona. Talentirani Dubrovčanin 2020. godine izgubio je u polufinalu Armagedona, a bolji od njega bio je Marko Bojković, danas ponajbolji FNC-ov borac.

Milidragović se nedugo poslije otisnuo ka Njemačkoj i stacionirao se u UFD Gymu. Radi se o dvorani prepunoj kvalitetnih boraca i trenera, a braća Dijaković također su renomirani menadžeri na europskoj MMA sceni. Međutim, splet raznih okolnosti doveo je Milidragovića do samo jednog odrađenog meča nakon poraza od Marka Bojkovića.

Luka je u trećem mjesecu prošle godine porazio Mohammeda Rouziqa na EMC-ovom eventu, ali nakon toga opet je uslijedio dug period bez borbe. Bilo je tu i određenih problema s ozljedama, ali i mnoštva otkazivanja mečeva od strane njegovih protivnika.

Zbog svega navedenog, Milidragović jednostavno nije mogao odbiti nastup na Oktagon 53 eventu, iako je poziv dobio samo dva dana uoči eventa. Luka je na konferenciji za medije prepričao kako je bio u Zagrebu, uživao je u noćnom izlasku, a zatim je stigla ponuda za meč. Luka je prihvatio, ujutro se zaputio u Njemačku, a u subotu se pojavio u Oberhausenu na Oktagon 53 eventu.

Dobro je Milidragović odradio prvu rundu protiv daleko iskusnijeg Jana Malacha (15-14-0). Vrlo dobro Luka je otvorio i drugu rundu, ali u jednom trenutku Malach okreće borbu u svoju korist, pogađa Milidragovića koljenom u tijelo, nastavlja nemilosrdno plasirati udarce iz gornje pozicije u parteru i dolazi do pobjede tehničkim nokautom.

Velika šteta, jer Luka Milidragović je izgledao jako dobro gotovo cijeli meč, a na kraju je ipak upisao poraz. Poraz od borca Malachovog ‘‘scorea‘‘ nije nešto što je Milidragović htio u svom ‘‘CV-ju‘‘, ali barem je dobio priliku pokazati se na velikoj pozornici. Svjestan je i on sam da je puno riskirao prihvaćanjem meča na takav ‘‘short notice‘‘, a danas se hrvatski borac oglasio i putem Instagrama.

‘‘U dva dana od noćnog kluba do najveće pozornice u Europi. Manjak priprema i skidanje sedam kilograma u sauni za samo dan i pol, došlo je na naplatu sredinom druge runde. Do tada kompletna dominacija bez primljenog udarca. Hvala svima na podršci prije i za vrijeme borbe. Bez rizika nema nagrade.‘‘, poručio je Luka.

Vjerujemo da je Luka pridobio povjerenje Oktagonovih čelnika uskočivši dva dana ranije i pruživši jako dobro izdanje. Ne sumnjamo da će dobiti novu priliku u velikoj europskoj organizaciji, a nadamo se kako je ovo početak njegovih aktivnih nastupa unutar kaveza. Vrijeme je da 24-godišnji Milidragović počne pokazivati svu raskoš svog talenta.

Linker
02. svibanj 2024 10:02