Regija

Milinković ugovorio borbu protiv bivšeg Cro Copovog protivnika i čovjeka koji je Fedoru nanio prvi poraz

Saša Milinković
 screenshot/Podcast Inkubator
Nakon što je najavljeno kako će Satoshi Ishii 19. siječnja nastupiti na priredbi japanske promocije HEAT, danas je postalo poznato kako će zajedno s njim tamo krenuti i Saša Milinković. Teškaš iz Osijeka tim će se putem boriti protiv bivšeg protivnika Mirka Filipovića i Fedora Emelianenka, Tsuyoshija Kosake.

HEAT je japanska promocija na čijoj je priredbi Milinković (6-2) upisao svoj posljednji nastup. Bilo je to u ožujku ove godine na priredbi gdje je Ishii došao do teškaškog pojasa kojeg će najavljenom borbom braniti. Milinković ipak nije bio jednako uspješan kao on. Njega je tada savladao Da Un Jung, korejski borac koji je na račun te pobjede izborio ugovor s UFC-om.

Milinković je ipak dobio još jednu priliku, a ovog puta će umjesto mladog potencijala protiv sebe imati prekaljenog veterana. Čeka ga borba protiv jednog od najvećih japanskih MMA imena, Tsuyoshija Kosake.

Kosaka (29-20-2) je 49-godišnji borac kojeg su mnogi dugo vremena pamtili kao čovjeka koji je nanio prvi poraz Fedoru Emelianenku. U pitanju je bio udarac koji je uzrokovao posjekotinu nakon koje veliki Rus nije mogao nastaviti borbu. Taj poraz iz 2000. godine Fedor je osvetio pet godina kasnije.

Ono po čemu Kosaku u posljednje vrijeme puno bolje poznajemo je njegova ujedno trenutno posljednja borba. Posljednjeg dana 2017. godine na Rizinu se suprotstavio Mirku Filipoviću, a u toj je borbi poražen prekidom nakon 62 sekunde. Bivšem članu UFC-a, Pridea, Pancrasea i Ringsa ovo će biti prva borba u HEAT-u.

33-godišnji Milinković prošle se godine vratio borbama nakon četverogodišnje pauze. Nakon dva slavlja u njemačkim promocijama odlučio se na spomenuti put u Japan, koji mu prvobitno nije donio sreću. Sad odlazi po popravni ispit i povratak na pobjedničke staze.

Linker
25. travanj 2024 08:09