Regija

Oli Thompson uoči meča za pojas: ‘FNC razumije da sam zakinut prošli put i zato se borim za titulu‘

Oli Thompson

 Screenshot (youtube, Fen Mma)
Iskusni britanski teškaš 17. lipnja (šesti mjesec) borit će se za FNC-ovu titulu prvaka teške kategorije

Nakon što smo u trećem mjesecu ove godine saznali ime prvog FNC-ovog prvaka, idućeg petka FNC će dobiti još jednog prvaka.

Daniel Bažant na prošlom FNC-ovom eventu osvojio je titulu prvaka u perolakoj kategoriji, pobjedom protiv Ronyja Jasona. Drugi FNC-ov prvak bit će okrunjen u ''kraljevskoj'' teškoj kategoriji.

Ivan Vitasović (9-5-1) i Oli Thompson (21-14-0) odmjerit će snage u meču za pojas teške kategorije. 30-godišnji Vitasović trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede, a prošle godine osvojio je Megdanov pojas u teškoj kategoriji. Sjajni pobjednički pokušat će nastaviti protiv jako iskusnog i opasnog Olija Thompsona.

Britanski teškaš iza sebe ima 35 profesionalnih MMA nastupa, a u siječnju (prvi mjesec) je napunio 42. godinu života. Nekoć poznati britanski ''strongman'' (2006. godine osvojio je titulu najsnažnijeg Britanca), profesionalni MMA debi odradio je još 2009. godine.

Kroz svoju bogatu karijeru, borio se u UFC-u (0-2), KSW-u, Bellatoru itd. Pobjeđivao je Oli borce kao što su Chris Barnett, Ikushisa Minowa, Szymon Bajor itd, a borilište je dijelio sa Sergeijem Kharitonovim, Antom Delijom, Pudzianowskim, Cheickom Kongom, Mattom Mitrioneom, Philom De Friesom i mnogim drugim poznatim borcima.

Krajem protekle godine, Oli Thompson svom rezimeu dodao je i nastup na FNC-u. Britanac se u Osijeku borio protiv domaćeg predstavnika Saše Milinkovića. Podijeljenom sudačkom odlukom nakon tri runde pravog rata, Thompson je izgubio od Milinkovića.

Iskusni Thompson u razgovoru za Fight Site, osvrnuo se na taj poraz. Naime, Oli smatra kako mu je ''ukradena'' pobjeda u tom meču, no ne zbog samog bodovanja, nego zbog sporne situacije iz prve runde.

Thompson je pred sam kraj runde uzdrmao Milinkovića koji je po isteku runde trebao pomoć svog tima da dođe do kuta. 60 sekundi predviđena je pauza između rundi, no sve je potrajalo nešto dulje. Doktor je provjeravao može li Milinković nastaviti s borbom, a iako je Thompson protestirao zbog pauze dulje od 60 sekundi, nikakve konkretnije reakcije nije bilo od strane sudaca i supervizora, odnosno nisu utvrđene nepravilnosti.

''Nažalost, suđenje je bilo jako loše. Ne radi se o mom mišljenju, nego o činjenici da je jednostavno tako bilo. Nakon što sam uzdrmao Sašu kasno u prvoj rundi, možete popratiti vrijeme. Sudac mu je dao 92 sekunde da se oporavi, iako sam ja bio spreman nastaviti borbu. Pravila su jasna. Ja sam bio spreman nastaviti borbu nakon 60 sekundi, a on (Saša) je i dalje sjedio s trojicom tipova iz svog kuta i s doktorom.'', požalio se Thompson na spornu situaciju.

Žalio se Oli putem svojih društvenih mreža i neposredno nakon tog meča, prozivao je FNC kao i sve suce koji su sudjelovali u tome. Prema njegovim navodima na jednoj od Instagram objava, Velimir Mladenov obratio mu se s detaljnim priopćenjem kako su uočene određene nepravilnosti, ali da nema dovoljno materijala za preinačenje samog ishoda meča. Naravno da Thompson time nije zadovoljan, ali unatoč tome, o Hrvatskoj i FNC-u ima samo riječi hvale.

''Izuzev suludog suđenja, odlično sam se proveo. Imam puno prijatelja i partnera Hrvatskoj, a radi se o prekrasnoj državi. Sami event i moj protivnik bili su jako profesionalni, a FNC očito razumije svoju pogrešku što dokazuju time da su mi dali borbu za titulu.'', dodao je Thompson.

Kao što je ranije spomenuto, meč između njega i Milinkovića bio je pravi rat i gledali smo 15 minuta bespoštedne borbe. Publika u Osijeku mogla je uživati u sjajnom meču, a bio je to po mnogima najbolji meč koji smo gledali te večeri. Thompsona sada čeka još jedan težak protivnik u vidu Ivana Vitasovića.

Borac iz Pule istaknuo je kako bi trebao imati prednost u brzini i kondiciji u odnosu na svog protivnika, dok će tvrdi Thompson vjerojatno imati prednost u snazi. Thompson se slaže po pitanju snage, ali ističe kako izdanje protiv Saše Milinkovića nije ogledalo njegove najbolje kondicijske pripreme. Thompson je usput odgovorio i na pitanje možemo li očekivati novi rat ili se nada brzom finišu.

''Nikad ne planiram rat, ali uvijek se pripremam za to. Preferiram ne primati udarce, ali sposoban sam nositi se s teškim situacijama ako baš moram. Moja kondicija je bila loša protiv Saše i to očito nije moja standardna razina. Jedva da sam i trenirao kroz tih osam mjeseci nakon ozljede koju sam imao i to je učinilo situaciju puno težom. Posjedujem veliku moć i brzinu, a ovaj puta imat ću dovoljno energije da sve to češće koristim. Ivan je u dobroj formi i pobjedničkom nizu te će se pojaviti motiviran za veliki izazov. To uostalom i očekujem, a on se čini potkovan u svim područjima.'', osvrnuo se Thompson na svog nadolazećeg protivnika.

Jako veliko iskustvo posjeduje Oli Thompson i kao što je ranije spomenuto, nastupao je za najjače svjetske MMA organizacije te se borio s pregršt vrhunskih boraca. Dvojica hrvatskih boraca također su dijelili kavez s njim, a radi se o spomenutom Saši Milinkoviću te o Anti Deliji koji je Thompsona porazio na KSW-ovoj priredbi održanoj 2019. godine u Zagrebu. Thompson će se protiv Vitasovića nadati prvoj pobjedi nad hrvatskim borcima, a kada je upitan koga bi izdvojio kao najtežeg protivnika u dosadašnjoj karijeri i gdje bi svrstao Deliju i Milinkovića u tom poretku, Oli je rekao sljedeće:

''Nemam najtežeg protivnika. Borio sam se protiv mnogih top imena, a ponekad najteži mečevi mogu biti laki, ako je priprema dobra. Isto tako, naizgled laki mečevi mogu postati teškima, ako me ne motiviraju dovoljno za pripremu. Ante (Delija) se pokazao na top razini otkako smo se borili. Imam jako visoko mišljenje o njegovim vještinama, a s dva dana priprema, to bi bio težak izazov za svakoga.'', objasnio je Oli.

Podsjećamo, Ante Delija prvotno se trebao boriti protiv Denisa Stojnića na toj priredbi, ali bosanskohercegovački borac nastup je otkazao dva dana uoči same priredbe. Thompson je hrabro uskočio na ''short notice'' i spasio je Delijin nastup pred domaćom publikom.

Što se završne poruke za Vitasovića tiče, Oli Thompson nije se htio direktno obratiti svome protivniku, već se obratio svima zainteresiranima za ovaj meč.

''Nemam nikakvu poruku (za Vitasovića). Pružit ćemo posebnu borbu, a poruke mogu uslijediti nakon što sve bude gotovo.'', rekao je Oli, a zatim je izrazio želju da oda počast Damiru Mujkiću koji je preminuo ove godine.

''Htio bih spomenuti svog brata/menadžera Damira Mujkića kojeg smo nažalost izgubili ranije ove godine. On je napravio tako puno za mene i on je zapravo poveznica koja me dovela u FNC i do mojih prijatelja u Hrvatskoj. Jako nam nedostaje, ali nikada neće biti zaboravljen.'', zaključio je Oli Thompson svoj intervju za Fight Site.

Nema se što dodatno za reći osim da je Oli Thompson istinski borac i možemo očekivat još jednu odličnu borbu u njegovoj režiji. Ivan Vitasović također će imati puno toga za reći i FNC će se s ponosom moći pohvaliti novim prvakom teške kategorije, neovisno o tome tko od ove dvojice dođe do titule.

Linker
26. travanj 2024 21:48