Regija

Milun, Tkalčić i Kolak danas u ringu kreću po nove hrvatske pobjede

Marko Milun
 Vojko Bašić, CROPIX
Svjetsko boksačko prvenstvo ušlo je u četvrti dan, a on donosi nastupe tri hrvatska boksača

Nakon što su Matteo Komadina, Gabrijel Veočić te Luka i Damir Plantić prošli svoje prve ispite, dok je Diego Mamić isto tako u svom debiju na velikom natjecanju zaustavljen, nova tri hrvatska boksača kreću u akciju. To su Filip Kolak u kategoriji do 57 kilograma, Antonio Tkalčić do 67 kilograma te superteškaš Marko Milun.

Prvi u ring će mladi Kolak, još jedan debitant, ali i hrvatski boksač koji u prvom kolu ima jako težak ispit. Njemu će se suprotstaviti boksač koji je u Beogradu već odradio jedan meč. To je Javier Ibanez Diaz, sjajni 25-godišnji Kubanac koji nastupa pod zastavom Bugarske. Riječ je o već itekako iskusnom te uspješnom boksaču koji je u Beograd došao po medalju i sve osim njegove rutinske pobjede bit će šoj za njega i njegov tim. Boksač iz zagrebačkog Coloseuma ulazi u meč bez ikakvog pritiska, po veliko iznenađenje. Meč je na rasporedu kao četvrti iza 13 sati, dakle oko 13 sati i 40 minuta.

U poslijepodnevnom programu svom prvi meč na prvenstvu odradit će Marko Milun. Njegov meč na rasporedu bi trebao biti nešto iza 15 sati, a protivnik mu je Berat Acar iz Turske. Milun je u situaciji gdje mu za medalju trebaju tri pobjede, a po prvu odlazi protiv boksača koji se ove godine susreo sa zlatnim olimpijcem Bakhodirom Jalolovim te čak dva puta s brončanim, Frazerom Clarkeom. Te mečeve je izgubio, ali činjenica da nije završen govori nam kako je riječ o čvrstom boksaču.

"Ždrijeb mi je dobar, ali koncentriran sam na prvi meč i na Turčina. Spreman sam na sve, sparirao sam s više različitih boksača i mislim kako me ništa ne može iznenaditi", rekao je Milun, koji je posljednjih tjedana bio dio trening kampa Anthonyja Joshue, a nakon toga i Dilliana Whytea.

Posljednji današnji hrvatski predstavnik bit će onaj koji zatvara cijeli program u Štark Areni. Antonio Tkalčić nastupa u posljednjem meču večernjeg programa, dakle negdje iza 21 sat. Njegov protivnik je Wanderson de Oliveira, Brazilac koji je izborio četvrtfinale na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, gdje je po mišljenju jednog suca čak savladao kasnije zlatnog Kubanca, Andyja Cruza. Tkalčić je naš boksač koji u prvom kolu ima najteži ispit, ali on će svoju prvu veliku šansu pokušati iskoristiti na što bolji način.

Linker
19. travanj 2024 03:39